Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΝΤΥΠΗ ΓΝΩΜΗΗ «Γνώμη» πάτησε στον 5ο Χρόνο

Η «Γνώμη» πάτησε στον 5ο Χρόνο

-

Antistasi Lae 5.jpg” border=”0″ alt=””/> 

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας για την εμπιστοσύνη τους

 Φίλοι αναγνώστες,

Η ΓΝΩΜΗ συμπλήρωσε την Πρωτοχρονιά τέσσερα χρόνια ζωής και με το φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας, μπήκε ήδη, με αισιοδοξία στον 5ο χρόνο.Όπως όλοι στην Κύπρο, έτσι και η ΓΝΩΜΗ παλεύει μέσα στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την χειρότερη καπιταλιστική οικονομική κρίση που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο, την Ευρώπη και ασφαλώς και την Κύπρο.Ιδιαίτερα μετά το κούρεμα του περσινού Μάρτη και τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη με την Τρόικα, τα δεδομένα άλλαξαν δραματικά προς το χειρότερο.Η ΓΝΩΜΗ χάρις σε σας, τους αναγνώστες κατάφερε να παραμείνει όρθια, να στέκεται στα πόδια της και να αντέχει τα προβλήματα και τις αντιξοότητες.Και είμαστε σίγουροι ότι και πάλι χάρις σε σας, θα συνεχίσει να εκδίδεται κερδίζοντας ολοένα και νέους αναγνώστες.Στο πρώτο τεύχος της εφημε­ρίδας που κυκλοφόρησε στα περίπτερα στις 31 Δεκεμβρίου 2009, δί­ναμε την υπόσχεση ότι θα απευθύνουμε «καθαρό λόγο», θα λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους.Θεωρούμε ότι στα χρόνια αυτά, τα μέλη της Συντακτικής Ομάδας, οι άλλοι συντελεστές και η πλειάδα των συνεργατών της εφημερίδας μας, το αποδείξαμε στην πράξη.Και εδώ ακριβώς στηρίζεται η επιτυχία της ΓΝΩΜΗΣ. Στη συνεχή προσπάθεια να δίνουμε τα γεγονότα από την «άλλη σκοπιά», εκείνη που συχνά αποκρύβεται με τις πολιτικές παρεμ­βάσεις και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

 

Ασχοληθήκαμε αρκετές φορές με το ρόλο των αστικών μέσων ενημέ­ρωσης και πώς λειτουργούν εξυπη­ρετώντας τα συμφέροντα του κατεστημένου.Η «ΓΝΩΜΗ» επαναβεβαιώνει αυτό που υποσχέθηκε από την πρώτη έκ­δοση της: Ήλθε ακριβώς για να ενώσει τη φωνή της με τις προοδευτικές δυνάμεις, κόντρα στα κατεστημένα, μαζί με την Αριστερά, για τον νέο κόσμο, για τον νέο άνθρωπο, για μια Κύπρο επανενωμένη και ειρηνική.

Από την πρώτη στιγμή η ΓΝΩΜΗ παρουσιάστηκε ξεκάθαρα ενώπιον του αναγνωριστικού κοινού. Δεν κρύφτηκε πίσω από ψευδο-ουδετερότητες ούτε μέσα από δήθεν «αδέσμευτες» τοποθετή­σεις. Στη «ΓΝΩΜΗ» παρουσιάζουμε τα γεγονότα με ειλικρίνεια και καθα­ρότητα, όπως εμείς τα αντιλαμβανόμαστε και τα ερμηνεύουμε.Λέμε το άσπρο – άσπρο και το μαύρο – μαύρο. Χωρίς δικολαβισμούς, χωρίς φτιασίματα και χωρίς καμουφλάζ. Με αποκαλυπτική ειδησεογραφία, με δυναμική αρθρογραφία, με καυστικά σχόλια, όσο κι αν συχνά η κριτική μας ενοχλεί πολλούς.

Θα συνεχίσουμε και τις εκδόσεις βιβλιαρίων με θεματολογία που ενδιαφέρει άμεσα τον καθένα. Στόχος μας είναι η συνεχής ενημέρωση των πολιτών με διάφορους τρόπους και ανεξαρτήτως κόστους και κόπου.Γνωρίζουμε ότι η ΓΝΩΜΗ έχει πολλούς φίλους. Όπως και αρκετούς εχθρούς που ούτε το όνομα της δεν μπορούν να ακούσουν.

Πράττοντας το δημοσιογραφικό μας καθήκον, αρκετές φορές αποκαλύψαμε πράγματα και καταστάσεις αλλά δεν αναφέρθηκαν από κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης. Ακόμα άλλα έντυπα ή και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης πήραν τις αποκλειστικές ειδήσεις της ΓΝΩΜΗΣ και τις παρουσίασαν σαν δικές τους.Δεν μας ενοχλεί αυτό, αντίθετα μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι για το έργο που επιτελούμε.

Με αυτή την ευκαιρία, δίνουμε ξανά την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, με τον ίδιο ρυθμό και τον ίδιο ενθουσιασμό.

Κόντρα σε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Θα στηλιτεύουμε όσες ενέργειες της δεξιάς κυβέρνησης Αναστασιάδη βλάπτουν τον λαό ή ενέχουν σκοπιμοτήτων.

Θα αποκαλύπτουμε τον λαϊκισμό και τις δολοπλοκίες.

Καθώς, λοιπόν, εισερχόμαστε στον 5ο χρόνο ζωής, δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τους φίλους αναγνώστες μας για τη στήριξη τους και να διαβεβαιώσουμε πως θα συνεχίσουμε με την ίδια ζέση στο δρόμο που βαδίσαμε μέχρι τώρα.

 Η Συντακτική Ομάδα της ΓΝΩΜΗΣ

 

Διαβάστε Επίσης