Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι αρνητικές σχέσεις Προέδρου – Διοικητή βλάπτουν την οικονομία, δηλώνει το ΑΚΕΛ

Οι αρνητικές σχέσεις Προέδρου – Διοικητή βλάπτουν την οικονομία, δηλώνει το ΑΚΕΛ

-

17 Οκτώβριος 2013

Οι πολύ αρνητικές σχέσεις Διοικητή της ΚΤ και Προέδρου της Δημοκρατίας ή συνολικότερα της Κυβέρνησης, κάθε άλλο παρά συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των τραγικών δεδομένων που υπάρχουν στην οικονομία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, προσθέτοντας ότι αντίθετα επιδεινώνουν την αστάθεια που υπάρχει στο χρηματοπιστωτικό τομέα και την ίδια ώρα δυσκολεύουν αφάνταστα την προσπάθεια μας να οδηγήσουμε τα πράγματα στην απαιτούμενη σταθεροποίηση.

Ως εκ τούτου, είπε, η ευθύνη βαραίνει πρώτιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τον Διοικητή της ΚΤ και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην Κύπρο.

Ο κ. Λουκαΐδης, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση διά του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, απαντώντας στις τεκμηριωμένες αναφορές του Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ για την τραγική πορεία της οικονομίας, με βάση τους δείκτες του ίδιου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κινήθηκε στην προσφιλή ταχτική των Κυβερνώντων, που είναι η αντιπολίτευση κατά της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, σημείωσε, οι πολίτες διερωτούνται πότε επιτέλους η Κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» θα συνειδητοποιήσει ότι κρίνεται με βάση τα δικά της πεπραγμένα και την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε απέναντι στο λαό.

“Όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα ή ευφυολογήματα και να χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση, όσο κι αν απεγνωσμένα εμμένει στη μετάθεση των δικών της ευθυνών, η αλήθεια παραμένει αδυσώπητη για τους Κυβερνώντες και δυστυχώς τραγική για τους πολίτες και την οικονομία”, πρόσθεσε.

Επί των ημερών τους, συνέχισε, η ανεργία όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε όπως υποσχέθηκαν, αλλά καλπάζει ανεξέλεγκτα.

“Οι ουρές των συμπολιτών μας στα κοινωνικά παντοπωλεία αυξήθηκαν σημαντικά. Οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στενάζουν κάτω από τις άδικες και ισοπεδωτικές φορολογίες και τέλη που οι κυβερνώντες επέβαλαν για να προστατεύσουν τους λίγους προνομιούχους. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν με εντεινόμενο ρυθμό, όχι μόνο ως αποτέλεσμα της κρίσης αλλά και ως αποτέλεσμα των αποφάσεων Αναστασιάδη- Eurogroup και της χαριστικής βολής που τους έδωσε η κυβερνητική απόφαση για επέκταση του ωραρίου”, συμπλήρωσε.

Είπε πως το κούρεμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων δεν φαίνεται να έχει τελειωμό, ούτε για τον ιδιωτικό, ούτε για το δημόσιο τομέα, αλλά την ίδια ώρα τα δάνεια των νοικοκυριών πρέπει να αποπληρώνονται με τα πιο ψηλά δανειστικά επιτόκια στην ΕυρώπηΟλοένα και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού οδηγείται σε φτωχοποίηση.

Η οικονομία, σημείωσε, συνεχίζει να βρίσκεται σε καθεστώς πιστωτικής ασφυξίας και σε ένα φαύλο κύκλο ακραίας ύφεσης, που επιδεινώνεται σημαντικά από τις Κυβερνητικές αποφάσεις για υπερδιπλασιασμό των περικοπών στις κρατικές δαπάνες συγκριτικά με αυτές που προβλέπει το μνημόνιο.

“Σ’ αυτά είναι κατά συνέπεια, που η κυβέρνηση καλείται να δώσει απαντήσεις. Όχι στο ΑΚΕΛ, αλλά στους πολίτες που δεινοπαθούν και οι οποίοι αναμένουν την Άνοιξη που τους υποσχέθηκε ο κ. Αναστασιάδης και οι Κυβερνώντες”, κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης