Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΝέο δημοτικό και δωρεάν σχολικό λεωφορείο ζητά ο Δήμος Αγ. Αθανασίου

Νέο δημοτικό και δωρεάν σχολικό λεωφορείο ζητά ο Δήμος Αγ. Αθανασίου

-

Οκτώβριος 2013

Ως άμεση ανάγκη θεωρεί ο Δήμος Αγίου Αθανασίου την ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου στην περιοχή, ενώ προτίθεται να προβεί σε διάβημα προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών για επαναφορά του θεσμού του δωρεάν σχολικού λεωφορείου.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, τα δυο αυτά θέματα προκύπτουν μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε σε σχολεία ο Δήμαρχος Κυριάκος Χατζηττοφής, συνοδευόμενος από μέλη της Σχολικής Εφορίας, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιά.

Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με διευθυντές, εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζομένους στα δημόσια εκπαιδευτήρια της περιοχής Αγίου Αθανασίου, τέθηκαν εισηγήσεις και απόψεις γύρω από διάφορα προβλήματα, ενώ μαθητές έθεσαν έντονα το θέμα της δωρεάν μεταφοράς τους με σχολικά λεωφορεία.

Συμπέρασμα των επισκέψεων αυτών, σημειώνει η ανακοίνωση, είναι ότι το κύριο και σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η περιοχή του Αγίου Αθανασίου είναι η αναγκαιότητα για άμεση ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου στην περιοχή, αφού στο Β’ Δημοτικό σχολείο φοιτούν φέτος 400 μαθητές, ενώ τα άλλα δημοτικά είναι επίσης στο όριο τους.

Σε ότι αφορούν στο θέμα της διακίνησης των μαθητών από και προς τα Γυμνάσια και το Λύκειο, ο Δήμαρχος ανέφερε τόσο στα παιδιά, όσο και στους εκπαιδευτικούς ότι έχει γίνει δέκτης παραπόνων και από πολλούς γονείς που ζητούν την επαναφορά του θεσμού του δωρεάν σχολικού λεωφορείου και για το οποίο υποσχέθηκε πως θα προβεί σε διάβημα προς τον αρμόδιο Υπουργό Συγκοινωνιών.

Στην περιοδεία του Δημάρχου και των μελών της Σχολικής Εφορείας στα σχολεία, συζητηθήκαν επίσης θέματα που αφορούν στη συμμετοχή των μαθητών σε διάφορα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα που αναπτύσσει ο Δήμος, καθώς επίσης και τη συνέχιση της αμφίδρομης σχέσης συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των σχολείων του Δήμου. Παράλληλα τέθηκαν θέματα που αφορούν στην κοινωνική στήριξη όσων την έχουν ανάγκη, καθώς και στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για εθελοντισμό και για προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Διαβάστε Επίσης