Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΕΠΕΙΓΟΝ! Στήνουν πολιτική σκευωρία σε βάρος στελεχών του ΑΚΕΛ για να χτυπηθεί...

ΕΠΕΙΓΟΝ! Στήνουν πολιτική σκευωρία σε βάρος στελεχών του ΑΚΕΛ για να χτυπηθεί το Κόμμα

-

ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΛΛΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

«Με λύπη διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται να στηθεί πολιτική σκευωρία σε βάρος στελεχών του ΑΚΕΛ με απώτερο στόχο να χτυπηθεί το Κόμμα μας από τη μια και να απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου και από την άλλη να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τα πραγματικά προβλήματα», καταγγέλλει με δήλωση του ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Και προσθέτει:

«Τί άλλο από σκευωρία μπορεί να σημαίνει το γεγονός πως την ώρα που συλλαμβάνονταν τα στελέχη του ΑΚΕΛ διαφοροποιήθηκε προς το ηπιότερο το κατηγορητήριο για τον κύριο Λίλλη και η υπόθεση του αντί να παραπεμφθεί στο Κακουργιοδικείο, παραπέμπεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας με προφανή την πρόθεση από κατηγορούμενος να γίνει κατήγορος και με σοβαρή την πιθανότητα επιβολής ηπιότερων ποινών για τον ίδιο;

»Αντί να ζητηθεί κατάθεση ώστε να παρουσιαστεί και η εκδοχή των στελεχών του ΑΚΕΛ, η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, πρακτική που συνιστά ντροπή για μια δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σε ευυπόληπτους πολίτες της.

»Όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη σκευωρία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δεν τεκμηριώσουν τις κατηγορίες που εκτόξευσαν θα πρέπει να είναι έτοιμοι να απολογηθούν δημόσια και να υποστούν όλες τις συνέπειες των πράξεων τους.

»Καλούμε όλους τους εντεταλμένους θεσμούς του κράτους να ενεργοποιηθούν για ορθή και ισότιμη μεταχείριση πολιτών και οργανωμένων συνόλων και να σταματήσει αυτή η σκευωρία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε το κράτος δικαίου πρέπει να κατισχύσει των όποιων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και σκευωριών. Στηρίζουμε τους συντρόφους μας γιατί γνωρίζουμε την τιμιότητα και το αδέκαστο του χαρακτήρα τους».

«Κατανοούμε, αναφέρει τέλος ο Α. Κυπριανού, το θυμό και την αναστάτωση που επικρατεί ανάμεσα στα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ γι’ αυτή την επίθεση που δέχεται το Κόμμα μας. Καλούμε τους πάντες να παραμείνουν ψύχραιμοι και αποφασιστικοί για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κατάσταση που εξελίσσεται».

Το ΑΚΕΛ θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και τα στελέχη του και οποιοδήποτε άλλο που διώκεται αδίκως. Να είναι όλοι βέβαιοι πως καμία σκευωρία δε θα καταφέρει να πλήξει το ΑΚΕΛ και ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία το Κόμμα μας θα βγει δυνατό και ενωμένο, επικεφαλής των αγώνων του κυπριακού λαού.

Διαβάστε Επίσης