Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΚΕΛ:Υποφέρει η Κυπριακή Κοινωνία από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και...

ΑΚΕΛ:Υποφέρει η Κυπριακή Κοινωνία από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας

-

Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2013

Όσο η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας ακολουθεί το δρόμο της λιτότητας, μακριά από πολιτικές ανάπτυξης, τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών στατιστικών θα γίνονται ολοένα και πιο θλιβερά, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΕΕ για την ανεργία.Ο κ. Ευαγόρου είπε πως η δημοσίευση των στατιστικών για την ανεργία «φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο τα αδιέξοδα τα οποία είναι ενώπιον της Κύπρου καθώς η χώρα προχωρά ολοένα και βαθύτερα στο δρόμο του μνημονίου».

Όπως ανέφερε, «εύλογα γεννιούνται μια σειρά από ερωτήματα σε σχέση με τα νέα στοιχεία τα οποία είναι: πώς αξιολογεί η κυβέρνηση το γεγονός ότι εν μέσω της τουριστικής περιόδου – στο αποκορύφωμά της – στην οποία θα ανέμενε κάποιος ενίσχυση της απασχόλησης, καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας στην ΕΕ, τί απέγιναν τα μέτρα τα οποία επιχείρησε να λάβει για μείωση της ανεργίας, τί έγιναν οι διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για εργοδότηση τουλάχιστον 70% Κυπρίων στις επιχειρήσεις και μήπως τελικά τα περί επανεκκίνησης της οικονομίας ήταν μια ακόμα δέσμευση, που έγινε για σκοπούς εντυπωσιασμού και παραπλάνησης της κοινής γνώμης».

«Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε μια βασική αρχή η οποία φαίνεται να μη γίνεται κατανοητή από την κυβέρνηση. Όσο η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας ακολουθεί το δρόμο της λιτότητας, μακριά από πολιτικές ανάπτυξης, τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών στατιστικών θα γίνονται ολοένα και πιο θλιβερά», είπε ο κ. Ευαγόρου.

Πρόσθεσε πως «η άρση της πιστωτικής ασφυξίας, η αποκατάσταση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η διασφάλιση ενός ελάχιστου εισοδήματος για τα νοικοκυριά είναι μόνο μερικοί από τους άξονες της αναπτυξιακής πολιτικής που οφείλει να ακολουθήσει η Κυβέρνηση».

Ανέφερε πως «εξίσου σημαντικό, σε αυτές τις συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης, είναι και η κοινωνική στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που βιώνουν τις συνέπειες της ανεργίας ολοένα και πιο έντονα. Η έμπρακτη στήριξη προς τους μακροχρόνια άνεργους οφείλει να καταστεί βασικός άξονας της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης», είπε.

Διαβάστε Επίσης