Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Ευαγόρου: Kάποιοι επιμένουν «να συμπεριφέρονται ως τροϊκανότεροι των τροϊκανών

Σ. Ευαγόρου: Kάποιοι επιμένουν «να συμπεριφέρονται ως τροϊκανότεροι των τροϊκανών

-

2013

Οι κυβερνώντες επικαλούνται διάφορα για να δικαιολογήσουν τη στάση τους στο θέμα της φορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας, τα οποία όμως δεν αποτελούν παρά προφάσεις εν αμαρτίαις, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, προσθέτοντας πως κάποιοι επιμένουν «να συμπεριφέρονται ως τροϊκανότεροι των τροϊκανών».

Ο κ. Ευαγόρου δήλωσε πως ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ σε πλήρη εναρμόνιση με την κυβερνητική πολιτική, απέρριψαν την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για απαλλαγή κατοικίας αξίας €30,000 σε τιμές 1980 από τη φορολογία ακινήτων.

Φόρτωσαν έτσι τα βάρη στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και στα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα, είπε ο κ. Ευαγόρου,. Όπως ανέφερε, «για μια ακόμη φορά η έγνοια και η προσοχή τους εστιάστηκε στην προστασία των μεγαλοϊδιοκτητών ακίνητης περιουσίας, των οποίων τα συμφέροντα υπηρετούν εργολαβικά, παραγνωρίζοντας την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αποτελούνται από άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, πρόσφυγες σε συνοικισμούς, πολύτεκνους και άλλες ευάλωτες ομάδες, πολλοί από τους οποίους αδυνατούν να αποπληρώνουν ακόμη και τις δόσεις των δανείων για τη μόνιμη κατοικία τους». Πόσο μάλλον το πρόσθετο χαράτσι που τους επιβάλλουν οι κυβερνώντες. πρόσθεσε.

Ανέφερε πως «η πρόταση που κατέθεσε το ΑΚΕΛ θα επιτύγχανε ένα δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο κατανομής της φορολογίας και την ίδια στιγμή την είσπραξη του ποσού που απαιτεί η τρόικα, διατηρώντας ένα μεγάλο μαξιλάρι για να καλύψει ανείσπρακτους φόρους».

«Ούτως ή άλλως, ανάλογη πρόταση με αυτή του ΑΚΕΛ κατέθεσε η προηγούμενη κυβέρνηση και είχε γίνει αποδεκτή από την τρόικα. Κάποιοι όμως, επιμένουν να συμπεριφέρονται ως τροϊκανότεροι των τροϊκανών», είπε ο κ. Ευαγόρου.

Διαβάστε Επίσης