Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΕΔΕΚ: Ορατός ο εφιάλτης μιας νέας έκδοσης σχεδίου Ανάν

ΕΔΕΚ: Ορατός ο εφιάλτης μιας νέας έκδοσης σχεδίου Ανάν

-

υπάρχει εναπόθεση ελπίδων στην καλή θέληση της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης.

Παράλληλα είπε ότι είναι ορατός ο εφιάλτης μιας νέας έκδοσης σχεδίου Ανάν.

Όπως είπε, «είναι προφανές από την «προσεκτική» ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι για μια ακόμα φορά υπάρχει εναπόθεση ελπίδων, στην πραγματικότητα ψευδαισθήσεων, στην καλή θέληση της Τουρκίας».

Πρόσθεσε ότι 39 χρόνια κατοχής, παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών του κυπριακού λαού, καταπάτησης των αρχών του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου από την Τουρκία θα έπρεπε να ήταν αρκετά για να μας συνετίσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, η Γενική Συνέλευση προσφέρεται ως μια σημαντική ευκαιρία να λεχθούν «τα πράγματα με το όνομα τους», να καταγγελθεί η συνεχιζόμενη επιδρομική συμπεριφορά της Τουρκίας και να ενημερωθεί η διεθνής κοινότητα για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της Τουρκίας.

Αντί τούτου, πρόσθεσε, «επελέγη η τακτική της εναπόθεσης ελπίδων σε μια διαφοροποίηση της τουρκικής στάσης με λόγο που δεν θα την ενοχλούσε».

Δυστυχώς, είπε, «με την πρόσφατη συμφωνία συναντήσεων των διαπραγματευτών σε Ελλάδα – Τουρκία, οδηγείται το Κυπριακό στη διαβόητη τετραμερή, που επιδιώκει η Τουρκία από τη δεκαετία του 1960. Με εξομοίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ψευδοκράτος και την υποβάθμιση της σε κοινότητα. Είναι φανερό ότι οι κίνδυνοι μεγεθύνονται. Ο εφιάλτης μιας νέας έκδοσης σχεδίου Ανάν είναι ορατός».

Επιβάλλεται επαγρύπνηση του λαού για την αποτροπή των ορατών κινδύνων, κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

Διαβάστε Επίσης