Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ: Aπαράδεχτη η εμμονή των κυβερνώντων για παύση ΔΣ Ημικρατικών

ΑΚΕΛ: Aπαράδεχτη η εμμονή των κυβερνώντων για παύση ΔΣ Ημικρατικών

-

Οργανισμών με επίκληση της ανάγκης εκσυγχρονισμού των Οργανισμών και την αξιοκρατία στους διορισμούς των Συμβουλίων, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαϊδης.

Ανέφερε πως «κρίνεται ως απαράδεχτη γιατί τίποτα απολύτως δεν περιλαμβάνει η εν λόγω νομοθεσία για το πλαίσιο λειτουργίας των Ημικρατικών Οργανισμών αυτών ή για τα κριτήρια των υποψηφίων προς διορισμό».

Πρωτίστως όμως, κρίνεται απαράδεχτη, γιατί αυτή η νομοθεσία δεν έχει παρά στόχο την επιβολή του κομματικού κράτους, όπως έχει καταδειχθεί από τις μέχρι σήμερα πράξεις και ενέργειες των κυβερνώντων, παρά τις περί του αντιθέτου εύηχες διακηρύξεις και δεσμεύσεις τους, είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Ακόμη πιο προκλητικά απαράδεχτο και καταδικαστέο, πρόσθεσε, «υπήρξε το σοβαρό πλήγμα κατά της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας των δημοσίων πανεπιστημίων, αφού παρά τις έντονες διαφωνίες των ίδιων των Πανεπιστημίων, οι κυβερνώντες, θεωρώντας ότι και τα Πανεπιστήμια συνιστούν βραχίονες άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής, τα τοποθέτησαν μαζί με τους Ημικρατικούς Οργανισμούς στο ίδιο τσουβάλι των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων τους».

Διαβάστε Επίσης