Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΕ/κ και τ/κ κόμματα καλούν τους ηγέτες να προετοιμάσουν την επανέναρξη των...

Ε/κ και τ/κ κόμματα καλούν τους ηγέτες να προετοιμάσουν την επανέναρξη των συνομιλιών

-

φιλοξενεί σήμερα τη συνάντηση στο Λήδρα Πάλλας, ασχολήθηκαν οι εκπρόσωποι ε/κ και τ/κ κομμάτων που συμμετέχουν στις εν λόγω συναντήσεις, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που ανέγνωσε στο τέλος της συνάντησης, η Σλοβάκα Πρέσβειρα, Οξάνα Τόμοβα, επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για μια λύση του κυπριακού προβλήματος το συντομότερο δυνατό. «Μια λύση στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979, με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Τα πολιτικά κόμματα καλούν τους δύο ηγέτες να προετοιμάσουν την επανέναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων και να εργαστούν εντατικά για μια βιώσιμη και συνολική λύση του Κυπριανού, σημειώνεται στο ανακοινωθέν. «Το σημερινό στάτους κβο είναι απαράδεκτο. Τα κόμματα θα εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να βοηθήσουν όσο μπορούν την προσπάθεια για την επίτευξη λύσης του κυπριακού προβλήματος».

Η κ. Τόμοβα ανέφερε ότι η επόμενη τακτική συνάντηση των ηγετών και των αντιπροσώπων των πολιτικών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου 2013 στις 10.30 π.μ. στο Λήδρα Πάλας.

Διαβάστε Επίσης