Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΥψωσαν «ματωμένα» χέρια στον Τζον Κέρι

Υψωσαν «ματωμένα» χέρια στον Τζον Κέρι

-

width=”600″/>ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Με υψωμένα τα χέρια τους, βαμμένα με κόκκινο χρώμα διαδηλωτές εξέφρασαν χθες την αντίδρασή τους στην κυβέρνηση Ομπάμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ακρόασης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη σιωπηλή διαμαρτυρία, με επικεφαλής την αντιπολεμική ομάδα «Κοντ-Πινκ», συμμετείχαν περίπου 10 ακτιβιστές. Όμως, παρά τον μικρό αριθμό των διαδηλωτών, η διαμαρτυρία τους είχε μεγάλο αντίκτυπο, καθώς έγινε κατά τη διάρκεια απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης.

Οι διαδηλωτές, ανέφεραν ότι το κόκκινο χρώμα στα χέρια τους αντιπροσώπευε το αίμα που θα έχουν τα χέρια του ΥΠΕΞ Τζον Κέρι , εάν το Κογκρέσο εγκρίνει τις στρατιωτικές επιθέσεις σε αντίποινα για την πιθανή χρήση από το καθεστώς της Συρίας χημικών όπλων εναντίον του λαού του .

«Τζον Κέρι – διπλωματία όχι πόλεμο », έγραφε ένα από τα μηνύματα που κρατούσε η η Μέντεα Μπέντζαμιν, συν- ιδρύτρια της ομάδας Κοντ-Πινκ που σχηματίστηκε πριν από μια δεκαετία και αντιτάχθηκε στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

Στην επιτροπή κατέθεσαν, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χαγκελ και ο επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσι καλώντας τους βουλευτές να εγκρίνουν τις στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας.

Διαβάστε Επίσης