Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΚαμία χρήση χημικών όπλων απο τη Δαμασκό, ισχυρίζεται η Πρεσβεία της Συρίας...

Καμία χρήση χημικών όπλων απο τη Δαμασκό, ισχυρίζεται η Πρεσβεία της Συρίας στη Λευκωσία

-

: Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2013

Η συριακή Κυβέρνηση δεν έκανε και δεν πρόκειται να κάνει χρήση χημικών όπλων κατά των πολιτών της, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, για ηθικούς, νομικούς, ανθρωπιστικούς και πολιτικούς λόγους, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρεσβείας της Συρίας στη Λευκωσία.

Προστίθεται ότι μια επίθεση εναντίον της Συρίας, θα στρέφεται εναντίον του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και της αξιοπιστίας του Οργανισμού, καθώς και του ρόλου του για διατήρηση της παγκόσμιας ασφάλειας και ειρήνης.

Στην ανακοίνωση, ημερομηνίας 1ης Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Η θέση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας αναφορικά με τους ισχυρισμούς για χρήση χημικών όπλων στη Συρία», τίθεται εν αμφιβόλω η κατοχή χημικών όπλων εκ μέρους της συριακής Κυβέρνησης, ενώ επαναλαμβάνεται η έκκληση του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας να παραθέσουν αποδείξεις δημόσια, όσοι κατηγορούν τον συριακό στρατό για χρήση «αυτού του μη ηθικού όπλου».

Υποστηρίζεται εξάλλου ότι σκοπός των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, μέσω της επαπειλούμενης επίθεσης κατά της χώρας και της κλιμάκωσης της έντασης, είναι η παρεμπόδιση της ολοκλήρωσης του έργου των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

Επίσης, προστίθεται, στοχεύουν στη ματαίωση των προσπαθειών, σε διεθνές επίπεδο, για εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση, ενώ προσπαθούν να εμποδίσουν την κατάρρευση των «ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων» και της Αλ Κάιντα και να ενισχύσουν την ασφάλεια του Ισραήλ, πλήττοντας τις αμυντικές ικανότητες της Συρίας.

«Η προσφυγή σε ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας θα επαναφέρει τη λογική της αποικιακής ηγεμονίας στον κόσμο μας και θα απειλήσει την ασφάλεια, κυριαρχία και ανεξαρτησία των αναπτυσσόμενων χωρών», αναφέρεται.

Εξάλλου, στην ανακοίνωση της Πρεσβείας γίνεται εκτενής αναφορά στο ιστορικό της έλευσης των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη Συρία, ενώ αναφέρεται ότι λόγω της απόφασης της συριακής Κυβέρνησης «να προστατεύσει τους Σύριους πολίτες και να καταπολεμήσει την τρομοκρατία», οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους άρχισαν από το 2012 «να προπαγανδίζουν τη χρήση χημικών όπλων» εκ μέρους της Δαμασκού.

Διαβάστε Επίσης