Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΔΗΜ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Ο Αναστασιάδης να πάψει να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους και να...

ΔΗΜ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Ο Αναστασιάδης να πάψει να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους και να πει ακόμα ένα “mea culpa”

-

η ανυπαρξία εποπτείας από τον Ορφανίδη και οι τραπεζίτες, τους οποίους ο ίδιος και το κόμμα του κάλυπταν και προστάτευαν ως ιερές αγελάδες

ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

«Είναι η ώρα ο κ. Αναστασιάδης να πάψει να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους, να πει ακόμα ένα “mea culpa” και να κυβερνήσει», δηλώνει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε γραπτή του δήλωση με αφορμή τη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη γερμανική εφημερίδα «Handesblatt», ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι η συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη «φανερώνει αυτά που ο ίδιος και η Κυβέρνηση του αγωνιούν να αποκρύψουν: Ότι την οικονομία τη χρεοκόπησε η ανυπαρξία εποπτείας από μέρους του κ. Αθανάσιου Ορφανίδη και οι τραπεζίτες, τους οποίους ο ίδιος και το κόμμα του κάλυπταν και προστάτευαν ως ιερές αγελάδες».

Ο τέως Πρόεδρος συνεχίζει λέγοντας ότι τη χαριστική βολή στην οικονομία την έδωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με το να αποδεχτεί το κούρεμα καταθέσεων. «Είναι ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης που ομολόγησε στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών πως είπε στην κ. Λαγκάρντ ότι ‘είναι αδιανόητο, ζητάτε από εμένα αυτά που δεν ζητήσατε ποτέ προηγουμένως και η απάντηση ήταν ότι περίμεναν να εκλεγεί νέα κυβέρνηση για να προβάλουν τις αξιώσεις τους’».

«Αυτό έγινε», αναφέρει ο κ. Χριστόφιας και προσθέτει: «Περίμεναν τον κ. Αναστασιάδη να εκλεγεί για να γίνουν αποδεκτά όσα δεν μπορούσαν να επιβάλουν στην προηγούμενη Κυβέρνηση: κούρεμα καταθέσεων, ιδιωτικοποιήσεις, σαρωτικές φορολογίες, ακόμα και στην πρώτη κατοικία και πολλά άλλα».

Ο κ. Χριστόφιας δηλώνει επίσης ότι το μόνο ίσως που δεν περίμεναν οι δανειστές από τον κ. Αναστασιάδη ήταν να προτείνει αυτός ο ίδιος το κούρεμα κάτω των 100,000 ευρώ.

«Και όμως έγινε και αυτό, όπως αποκάλυψε γραπτώς και ενυπόγραφα ο ίδιος ο κ. Όλι Ρεν. Ίσως το μόνο που δεν περίμεναν οι Κύπριοι, είναι να βλέπουν αυτόν που παρουσιαζόταν ως ‘ο ηγέτης που θέλει η κρίση’ να είναι έτοιμος να πει και ευχαριστώ στη Γερμανία επειδή ικανοποίησε τις παράλογες, αντιλαϊκές απαιτήσεις των δανειστών».

Ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρει, τέλος, πως «είναι η ώρα ο κ. Αναστασιάδης να πάψει να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους, να πει ακόμα ένα “mea culpa” και να κυβερνήσει, με αποκλειστικό γνώμονα την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και τίποτα άλλο».

Διαβάστε Επίσης