Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς τη νομιμότητα...

ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς τη νομιμότητα της Ερευνητικής

-

ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου όφειλαν καθηκόντως να ελέγξουν τη νομιμότητα τους διορισμού της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, προτού προχωρήσουν στο διορισμό της.

Σε σημερινές δηλώσεις του, είπε ότι όχι μόνον δεν το έπραξαν, αλλά αντίθετα, όταν εντοπίστηκε η αδιαμφισβήτητα παράνομη σύστασή της, για μέρες ολόκληρες επικαλούνταν ανύπαρκτη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για να στηρίξουν τα έωλα επιχειρήματα τους ως προς τη νομιμότητα της Επιτροπής.

«Αναμένουμε, κατά συνέπεια, έστω και την υστάτη, ότι οι κυβερνώντες θα έχουν το πολιτικό θάρρος και την πολιτική ευθιξία, στοιχεία τα οποία κατά κόρον επικαλούνταν τα προηγούμενα χρόνια, να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε.

Αν μη τι άλλο, πρόσθεσε, «για να περισώσουν την όποια αξιοπιστία τους απέμεινε, δεδομένων των τραγικών συνθηκών που διέρχεται ο τόπος και των τεράστιων προκλήσεων που συλλογικά θα πρέπει να χειριστεί η πολιτική ηγεσία, προεξάρχουσας όμως της κυβέρνησης». Αλλά, συνέχισε, και για να μην δώσουν τη δυνατότητα αμφισβήτησης της νομιμότητας της μαρτυρίας στα πλαίσια της ποινικής διαδικασίας, αφού πιθανόν κάποιοι να επικαλεστούν ότι αποτελεί μαρτυρία που δόθηκε ενώπιον παράνομης Επιτροπής.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι η χρήση του μαρτυρικού υλικού που κατατέθηκε ενώπιον της παράνομα συσταθείσας Επιτροπής, είναι πιθανόν να τύχει επίκλησης για να ξεφύγουν από την τσιμπίδα της Δικαιοσύνης, όσοι θα υποστούν ποινικές ή αστικές διώξεις. Φανταζόμαστε δεν θα ήθελαν οι κυβερνώντες μια τέτοια αρνητική εξέλιξη, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Διαβάστε Επίσης