Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ:Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος να διαστρεβλώσει την αλήθεια,...

ΑΚΕΛ:Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος να διαστρεβλώσει την αλήθεια, δεν θα τα καταφέρει

-

Κυβερνητικού Εκπροσώπου.Όπως αναφέρεται, η προσπάθεια του να πείσει πως ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ παραδέχθηκε ότι ήταν ο πρώτος που μίλησε για κούρεμα καταθέσεων, είναι μάταιη, αφού, δε λέει αλήθεια και το γνωρίζει και ο ίδιος και αφού έχει την ατυχία να εκπροσωπεί μια Κυβέρνηση που μέσα σε χρόνο ρεκόρ έχασε την αξιοπιστία της.

«Ο κ. Αναστασιάδης εμφανιζόταν έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου υποστηρίζοντας πως είχε έτοιμη εκείνη την περιβόητη «μεταβατική ομάδα», έτοιμα δύο διακρατικά δάνεια και έτοιμους τους Ευρωπαίους φίλους του για να τον βοηθήσουν. Σήμερα για να δικαιολογήσει την άνευ όρων παράδοση του στις απαιτήσεις της Τρόικα, επαναλαμβάνει πως «βρέθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο». Ακόμα και έτσι να ήταν, θα πρέπει να απαντήσει γιατί επέτρεψε στους «φίλους» του να τραβήξουν τη σκανδάλη», αναφέρεται.

Αναφέρεται επίσης ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη να αποφασίσει τι θα λέει: γνώριζε ο Πρόεδρος πως θα του έθεταν το κούρεμα στο τραπέζι ναι ή όχι;

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι ο κ. Αναστασιάδης μετά το Eurogroup της 15ης Μαρτίου δήλωνε πως βρέθηκε προ εκπλήξεως και ότι θέλοντας να απαντήσει στα περί εκροής καταθέσεων από συγγενικά του πρόσωπα, δήλωνε πως «ουδέποτε γνώριζε» για κούρεμα καταθέσεων. Την ίδια στιγμή, προσθέτει, τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχονταν πως οι δανειστές είχαν θέσει στο τραπέζι το κούρεμα καταθέσεων για πρώτη φορά στις 5 Μαρτίου.

Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Αναστασιάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ισχυρίζονταν πως δεν έλαβαν κανένα έγγραφο συγκλίσεων από τον κ. Ντάουνερ, ενώ την ίδια στιγμή τους διέψευδαν ο κ. Ντάουνερ και η τουρκοκυπριακή ηγεσία με δημόσιες δηλώσεις τους, μέχρι που υποχρεώθηκαν να το παραδεχθούν και οι ίδιοι.

Όσον αφορά την Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι δήλωνε ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος για λογαριασμό του Προέδρου και της Κυβέρνησης ότι συστάθηκε έπειτα από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας με δηλώσεις του στον Τύπο το διαψεύδει.

Το ΑΚΕΛ αναφέρει επίσης ότι μόλις χθες ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως οι Υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών διαβεβαιώνουν πως «δεν έχει γίνει καμία νύξη στην Κυπριακή Δημοκρατία για να χρησιμοποιηθεί η αγγλική βάση στο Ακρωτήρι για εξόρμηση» των Συμμάχων στη Συρία και πως «είθισται να υπάρχει μια συνεννόηση». Την ίδια στιγμή, προσθέτει, δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο αναφέρουν πως πολεμικά αεροσκάφη και αεροπλανοφόρα μεταφέρθηκαν στη Βάση του Ακρωτηρίου.

« Άρα η Κυβέρνηση είτε υπνώττει, είτε γνωρίζει τι συμβαίνει, αλλά επιλέγει συνειδητά να μη λέει την αλήθεια. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, που όσο και αν προσπαθεί με το ψέμα ο κ. Παπαδόπουλος δεν θα καταφέρει να τα αποκρούσει», καταλήγει.

Διαβάστε Επίσης