Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ70 περίπτερα έκλεισαν λόγω της απόφασης της Κυβέρνησης για φιλελευθεροποίηση του ωραρίου!

70 περίπτερα έκλεισαν λόγω της απόφασης της Κυβέρνησης για φιλελευθεροποίηση του ωραρίου!

-

29 Αύγουστος 2013

Εβδομήντα περίπτερα έβαλαν λόγω του φιλελευθεοποίησης του ωραρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥΚΑΔΕ), ο οποίος ζητεί «την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για το θέμα.

Στην ανακοίνωση ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΔΕ Ανδρέας Θεοδούλου αναφέρει ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει εν μία νυκτί, χωρίς οποιαδήποτε μελέτη επιπτώσεων, όλη σχεδόν την Κύπρο σε τουριστική ζώνη, τίναξε στον αέρα τα θεμέλια του υγιούς ανταγωνισμού και της νομοθεσίας που ρύθμιζε την ομαλή λειτουργία της αγοράς».

Προσθέτει ότι «το όφελος στο επίπεδο της απασχόλησης είναι ελάχιστο, ενώ οι απώλειες είναι τεράστιες».

Ο κ. Θεοδούλου αναφέρει ότι «η κατανάλωση συνεχίζει να μειώνεται και το μόνο που πέτυχε το συγκεκριμένο μέτρο ήταν να αφαιρέσει εργασία από τους μικρούς παίκτες της αγοράς και να την προσφέρει στους 4-5 μεγάλους, οι οποίοι εδώ και χρόνια –και σίγουρα πολύ πριν την κρίση– αγωνίζονται για να κερδίσουν το ωράριο με στόχο να εξαφανίσουν από την αγορά χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Πιστεύουμε, συνεχίζει ο κ. Θεοδούλου, ότι «σήμερα, όχι αύριο, πρέπει να υπάρξουν δραστικές διορθωτικές κινήσεις, γιατί εκατοντάδες ακόμη μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται προ του κινδύνου κατάρρευσης».

«Καλούμε τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει και να διορθώσει την αδικία που προκαλείται. Εάν ο Πρόεδρος πιστεύει πράγματι όσα κατά καιρούς διακηρύσσουν οι Υπουργοί του, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας, τώρα είναι η ώρα να το αποδείξει», καταλήγει ο Πρόεδρος των Περιπτερούχων.

Διαβάστε Επίσης