Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑ.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ;το τελευταίο φύλλο συκής για την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη δεν το...

Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ;το τελευταίο φύλλο συκής για την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη δεν το αφαίρεσε το ΑΚΕΛ. Το αφαίρεσαν οι ίδιοι

-

Κυπριανού απορρίπτει τα όσα δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σχετικά με το κούρεμα καταθέσεων.


«Ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος επανήλθε σήμερα σε μια τετριμμένη αναλήθεια. Επικαλούμενος δηλώσεις μου το Φλεβάρη του 2013, προσπαθεί να πείσει ότι περίπου ο μόνος που γνώριζε εκ των προτέρων για κούρεμα καταθέσεων, ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, άρα και η Κυβέρνηση Χριστόφια», αναφέρει στη δήλωση του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Προσθέτει πως ο ίδιος δεν γνωρίζει «αν η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δανείζεται την επιχειρηματολογία της από τον Αθανάσιο Ορφανίδη ή το αντίστροφο», αναφέροντας ωστόσο πως «μόλις την περασμένη Παρασκευή ο κ. Ορφανίδης επιστράτευσε το ίδιο ακριβώς επιχείρημα».

«Στον κ. Ορφανίδη απάντησα τα αυτονόητα: εκείνο το διάστημα ο διεθνής Τύπος φιλοξενούσε συχνά αναφορές για κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο. Από τους πρώτους που εξέφρασαν την αντίθεση τους στο κούρεμα, εκτός από εμένα που έκανα δημόσιες δηλώσεις, ήταν και ο κ. Αναστασιάδης. Ο όποιος έσπευσε να δεσμευθεί πως δεν πρόκειται, θέλησε να το υπογραμμίσει μάλιστα, να αποδεχτεί κούρεμα καταθέσεων», συμπληρώνει.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρει πως «οι ίδιες απαντήσεις ισχύουν και για τη σημερινή αναφορά του κ. Βίκτωρα Παπαδοπούλου και ενισχύονται από τη δημόσια δήλωση του Μιχάλη Σαρρή μετά το πρώτο Eurogroup ότι κούρεμα τέθηκε για πρώτη φορά στο τραπέζι στις 5 Μαρτίου και από την παραδοχή του κ. Αναστασιάδη τις ίδιες μέρες στα μέλη της Επιτροπής Νομικών ότι ποτέ προηγουμένως δεν είχε τεθεί στο τραπέζι κούρεμα καταθέσεων».

«Δυστυχώς για τον κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλο το τελευταίο φύλλο συκής για την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη δεν το αφαίρεσε το ΑΚΕΛ. Το αφαίρεσαν οι ίδιοι με τις δημόσιες παραδοχές τους», προσθέτει.

Αναφέρει τέλος πως «είναι όμως καιρός να παραμεριστούν τα ψέματα και να εργαστούμε όλοι ανεξαιρέτως με ειλικρίνεια για να δώσουμε στο λαό λύσεις και διέξοδο».

Διαβάστε Επίσης