Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΕνάντια στη χρήση βίας και κλιμάκωση της έντασης στη Συρία η Κύπρος...

Ενάντια στη χρήση βίας και κλιμάκωση της έντασης στη Συρία η Κύπρος – Μεγάλη ανησυχία για τα χημικά όπλα

-

Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 26 Αύγουστος 2013

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Συρία και εκφράζει τη συμπάθεια και τη στήριξη της Κύπρου στο φίλο Συριακό λαό, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση – απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών προς το ΚΥΠΕ σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία.

Χωρίς αμφιβολία, η κατάσταση στη χώρα συνεχίζει να είναι εξαιρετικά έκρυθμη και η Κύπρος είναι ενάντια στην περαιτέρω χρήση βίας και την κλιμάκωση της έντασης, τονίζεται στη δήλωση.

Οπως υπογραμμίζεται ” η ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία, αφού μια τέτοια εξέλιξη, πέραν της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου και των τραγικών επιπτώσεων που έχει στον Συριακό λαό, δύναται να επηρεάσει και ολόκληρη την γειτονική περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει επίσης πως “η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει την πρόσφατη αποστολή στη Συρία της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα. Η χρήση τέτοιων όπλων μαζικής καταστροφής δεν μπορεί να περάσει χωρίς συνέπειες και καταδικάζεται ανεπιφύλακτα,” προστίθεται.

Τέλος, σε σχέση με τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενη χρήση των Βρετανικών Βάσεων, το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως δεν επιθυμεί, στο παρόν στάδιο, να προβεί στον όποιο σχολιασμό τους, “αφού δεν ετέθη επί του παρόντος τέτοιο θέμα”, όπως σημειώνεται.

Διαβάστε Επίσης