Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑAKEΛ:Ο δρόμος του μνημονίου είναι αδιέξοδο

AKEΛ:Ο δρόμος του μνημονίου είναι αδιέξοδο

-

width=”543″/>Ο δρόμος του μνημονίου είναι ταυτισμένος με την ύφεση, την ανεργία και τη φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Λουκαΐδης καλώντας εκ νέου την Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η μόνη διέξοδος για το λαό είναι ο αγώνας για έξοδο από το μνημόνιο.


Ο κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε στον αδιέξοδο χαρακτήρα που έχει η επιβολή μνημονίων, αναφέροντας πως αυτό το επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά η παραδοχή του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα στήριξης εντός του 2014.

Η προσπάθεια που επιχειρείται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό να παρουσιαστεί ο μνημονιακός δρόμος ως σωτήρια επιλογή, ανέφερε, καταρρέει καθημερινά στην πράξη.

Η Ελλάδα, είπε, βρίσκεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά σε βαθιά ύφεση, η ανεργία έχει φθάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, ενώ τα συνεχή πειράματα της Τρόικας έχουν αποδειχθεί στην πράξη ανεπαρκή για να αντιστρέψουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Οι αιτίες, πρόσθεσε, δεν βρίσκονται στον δήθεν ιδιόμορφο χαρακτήρα των Ελλήνων αλλά είναι συνδεδεμένες άρρηκτα με την πολιτική κατεύθυνση της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού που συνοδεύει τα μνημόνια.

“Στα ίδια αδιέξοδα φαίνεται να βρίσκεται και η Κύπρος, παρά τα όσα προβάλλει η Κυβέρνηση περί δήθεν αντιστροφής του οικονομικού κλίματος και ότι τάχατες βρισκόμαστε σε καλό δρόμο”, συμπλήρωσε.

Δυστυχώς, κατέληξε, η ανεργία καλπάζει, τη στιγμή που η Κυβέρνηση αδυνατεί να θέσει ενώπιον του λαού ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους νέους μας.

Διαβάστε Επίσης