Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ΑΚΕΛ θα επανακαταθέσει τροπολογίες για απαλλαγή πρώτης κατοικίας από φόρο

Το ΑΚΕΛ θα επανακαταθέσει τροπολογίες για απαλλαγή πρώτης κατοικίας από φόρο

-

Αύγουστος 2013

Το ΑΚΕΛ θα επανακαταθέσει με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο, τις τροπολογίες του «που θα απαλλάσσουν την πρώτη κατοικία και το 78% των συμπολιτών μας από την οποιαδήποτε φορολογία ακινήτων», δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, ο οποίος είπε ότι «οι κυβερνώντες «ψεύδονται ασύστολα όταν ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη μορφή της φορολογίας ακινήτων περιλαμβανόταν στο κατ’ αρχή μνημόνιο του Νοεμβρίου».

Σε δηλώσεις του για τη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι η Κυβέρνηση ψεύδεται, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση κατέθεσε δυο φορές μνημονιακά νομοσχέδια που εξαιρούσαν την πρώτη κατοικία αξίας μέχρι €40.000 με τιμές του 1980 και συνολικά το 78% των κατόχων ακίνητης ιδιοκτησίας από την οποιαδήποτε καταβολή φορολογίας ακινήτων.

«Κατανοούμε τη μεγάλη δυσκολία της Κυβέρνησης και των συγκυβερνώντων κομμάτων να υπερασπιστούν τη φιλοσοφία της κοινωνικά άδικης και ισοπεδωτικής φορολογίας που επέβαλαν σε βάρος των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και της χαμηλομεσαίας τάξης, σε μια προσπάθεια να μειώσουν όσο το δυνατό τη φορολογία για τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετούν», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, είπε ότι αυτό που δεν κατανοούν και δεν θα αποδεχθούν ποτέ είναι «την προσφιλή τακτική των κυβερνώντων να αρνούνται την ανάληψη των ευθυνών τους για αποκλειστικά δικές τους αποφάσεις και πολύ περισσότερο την καταφυγή τους στα ψέματα και τη βάναυση διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Επειδή, συμπλήρωσε ο κ. Λουκαϊδης, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, οι υπηρέτες των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, οι οποίοι ενεργούν ως τροϊκανότεροι των τροϊκανών, θα καλεστούν να κριθούν για πέμπτη φορά μέσα σε διάστημα τριών χρόνων, για τη στάση τους επί του ζητήματος» και υπενθύμισε ό»τι απέρριψαν σχετικά νομοσχέδια το 2010, το Δεκέμβριο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2013, ενώ τον Απρίλιο του 2013 απέρριψαν τις τροπολογίες του ΑΚΕΛ επί του δικού τους νομοσχεδίου».

Καταλήγοντας, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι «θα δούμε στην πράξη πίσω από ποια Τρόικα θα επιχειρήσουν να κρυφτούν για να συγκαλύψουν τις δικές τους κοινωνικά άδικες πολιτικές», όταν το ΑΚΕΛ θα επανακαταθέσει με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο, τις τροπολογίες του «που θα απαλλάσσουν την πρώτη κατοικία και το 78% των συμπολιτών μας από την οποιαδήποτε φορολογία ακινήτων».

Διαβάστε Επίσης