Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΚΕΛ: Ψεύδονται οι κυβερνώντες για το χαράτσι στα ακίνητα

ΑΚΕΛ: Ψεύδονται οι κυβερνώντες για το χαράτσι στα ακίνητα

-

ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΡΟΪΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ

«Κατανοούμε τη μεγάλη δυσκολία της κυβέρνησης και των συγκυβερνώντων κομμάτων να υπερασπιστούν τη φιλοσοφία της κοινωνικά άδικης και ισοπεδωτικής φορολογίας που επέβαλαν σε βάρος των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και της χαμηλομεσαίας τάξης, σε μια προσπάθεια να μειώσουν όσο το δυνατό τη φορολογία για τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετούν», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Δεν κατανοούμε και δεν θα αποδεχθούμε ποτέ όμως, προσθέτει, την προσφιλή τακτική των κυβερνώντων να αρνούνται την ανάληψη των ευθυνών τους για αποκλειστικά δικές τους αποφάσεις και πολύ περισσότερο την καταφυγή τους στα ψέματα και τη βάναυση διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Οι κυβερνώντες ψεύδονται ασύστολα όταν ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη μορφή της φορολογίας ακινήτων περιλαμβανόταν στο κατ’ αρχή μνημόνιο του Νοεμβρίου, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση κατέθεσε δυο φορές μνημονιακά νομοσχέδια που εξαιρούσαν την πρώτη κατοικία αξίας μέχρι €40.000 με τιμές του 1980 και συνολικά το 78% των κατόχων ακίνητης ιδιοκτησίας από την οποιαδήποτε καταβολή φορολογίας ακινήτων.

Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, οι υπηρέτες των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, οι οποίοι ενεργούν ως τροϊκανότεροι των τροϊκανών, θα καλεστούν να κριθούν για πέμπτη φορά μέσα σε διάστημα τριών χρόνων, για τη στάση τους επί του ζητήματος.

Θυμίζουμε ότι απέρριψαν σχετικά νομοσχέδια το 2010, τον Δεκέμβριο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2013, ενώ τον Απρίλιο του 2013 απέρριψαν τις τροπολογίες του ΑΚΕΛ επί του δικού τους νομοσχεδίου.

Θα δούμε στην πράξη πίσω από ποια τρόικα θα επιχειρήσουν να κρυφτούν για να συγκαλύψουν τις δικές τους κοινωνικά άδικες πολιτικές, όταν το ΑΚΕΛ θα επανακαταθέσει με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο, τις τροπολογίες του που θα απαλλάσσουν την πρώτη κατοικία και το 78% των συμπολιτών μας από την οποιαδήποτε φορολογία ακινήτων.

Διαβάστε Επίσης