Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΕΔΟΝ: Όλοι ΜΑΖΙ να πέσει η κατοχή, όλοι ΜΑΖΙ για επανένωση!

ΕΔΟΝ: Όλοι ΜΑΖΙ να πέσει η κατοχή, όλοι ΜΑΖΙ για επανένωση!

-

Αύγουστος 2013

Ανακοίνωση Κ.Σ. ΕΔΟΝ για την 39η μαύρη επέτειο της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την 39η μαύρη επέτειο της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής που αποτέλεσε την ολοκλήρωση του δίδυμου εγκλήματος του ιμπεριαλισμού στην Κύπρο. Στις 14 Αυγούστου 1974 τα τουρκικά στρατεύματα προχώρησαν προκλητικά στην κατάληψη της Αμμοχώστου, της Μόρφου, της Καρπασίας και άλλων περιοχών μετά το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου, έτσι όπως σχεδιάστηκε στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Έγκλημα, του οποίου τις συνέπειες ζούμε ακόμα μέχρι σήμερα όλοι οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες Αμμοχωστιανούς πρόσφυγες και στους πρόσφυγες από όλες τις περιοχές της Κύπρου. Συμπαραστεκόμαστε στους εγκλωβισμένους στην Καρπασία. Αποτίουμε φόρο τιμής στους πεσόντες της κυπριακής τραγωδίας.

Μετά από 39 χρόνια, η Αμμόχωστος εξακολουθεί να παραμένει άδεια και «νεκρή» πόλη. Μετά από 39 χρόνια, η Κύπρος εξακολουθεί να είναι μοιρασμένη και η λύση του Κυπριακού να είναι το ζητούμενο. Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τη μόνη λύση που θα απελευθερώσει και θα επανενώσει την Κύπρο. Τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Τη λύση ενός κράτους με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη να μείνει σταθερή στη διεκδίκηση των διαχρονικών αυτών στόχων, γιατί είναι πολλοί οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

Η διχοτόμηση βρίσκεται προ των πυλών. Τα διεθνή γεράκια του ιμπεριαλισμού, παραμονεύουν για να εκμεταλλευτούν ένα στραβοπάτημα και να πετύχουν το οριστικό ράπισμα στις προσπάθειες για λύση κι επανένωση. Ανυποχώρητος κι ανυπότακτος αγώνας για μια Κύπρο ελεύθερη, κυρίαρχη, επανενωμένη, αποστρατιωτικοποιημένη, πατρίδα όλων των παιδιών της, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμένηδων, Μαρωνιτών και Λατίνων.

Αυτός ο αγώνας της επανένωσης, είναι κοινός αγώνας των Ε/κ και Τ/κ νέων. Είναι αγώνας ολόκληρου του κυπριακού λαού, αφού είναι όλοι μαζί που δίνουμε αγώνα επιβίωσης και είναι όλων που διακυβεύεται το μέλλον μας. Γι αυτό καλούμε τα ΕΔΟΝίτικα νιάτα και κάθε προοδευτικό νέο που νοιάζεται για το μέλλον της πατρίδας μας, να δώσει το παρών του στην αντικατοχική – αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που διοργανώνει η Νεολαία του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος (BKP) με άλλα προοδευτικά, δημοκρατικά κόμματα και οργανώσεις, με σύνθημα «Αντίσταση για την Κύπρο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κατεχόμενη Λευκωσία την ερχόμενη Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013.

Όλοι ΜΑΖΙ να πέσει η κατοχή, όλοι ΜΑΖΙ για επανένωση!

Διαβάστε Επίσης