Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ5.164 άνεργοι στο Γραφείο Εργασίας Πάφου

5.164 άνεργοι στο Γραφείο Εργασίας Πάφου

-

width=”400″/>Με βάση την τελευταία έκθεση που ετοιμάζει κάθε μήνα το Γραφείο Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2013 στο Επαρχιακό Γραφείο Εργασίας Πάφου ανήλθε στα 5.164 άτομα, σύμφωνα με τον Επαρχιακό Διευθυντή του Γραφείου Εργασίας Πάφου Σωκράτη Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως ένα ποσοστό της τάξης του 53% των ανέργων είναι γυναίκες, συγκεκριμένα 2.759 στον αριθμό, και το υπόλοιπο 47% άνδρες που αναλογεί σε 2.405.

Πρόσθεσε ωστόσο πως η ανεργία σημείωσε μείωση κατά 67 άτομα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή τον Ιούνιο του 2013, και αύξηση κατά 717 άτομα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως με βάση τις ενδείξεις, η ανεργία, που οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση, αυξάνεται και σημείωσε πως το Υπουργείο Εργασίας λαμβάνει μέτρα και προσφέρει σχέδια έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως ο κάθε άνεργος στην επαρχία Πάφου θα πρέπει να προσέλθει στο Επαρχιακό Γραφείο Εργασίας Πάφου ή αν διαμένει κοντά στην περιφέρεια της Πόλης Χρυσοχούς να επισκεφτεί το τοπικό γραφείο της περιοχής.

Εκεί, συνέχισε, οι λειτουργοί του Γραφείου Εργασίας θα αξιολογήσουν το προφίλ του, και θα τον παραπέμψουν σε κατάλληλη θέση εργασίας αν υπάρχει. Αν, συνέχισε, διαγνώσουν ότι χρειάζεται να ακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης, θα του δώσουν την ευκαιρία να επιλέξει κάποιο πρόγραμμα στο οποίο να μπορεί να δυναμώσει τις ικανότητες του, και να εξεύρει πιο εύκολα εργασία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης κάλεσε τους ίδιους τους ανέργους παράλληλα με την εγγραφή τους στο Γραφείο Εργασίας να ενεργούν και από μόνοι τους λόγω και της στενότητας που παρατηρείται αυτή την στιγμή στο θέμα της ύπαρξης εργασιών εξαιτίας και της κρίσης.

Διαβάστε Επίσης