Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΒράζει το Κόμμα Εθνικής Ενότητας γράφει ο τ/κ Τύπος

Βράζει το Κόμμα Εθνικής Ενότητας γράφει ο τ/κ Τύπος

-

Η Κίπρις με τίτλο «Βράζει το ΚΕΕ» αναφέρει ότι οι επαρχιακοί γραμματείς της Λευκωσίας, Φαίζ Σουτσιούογλου και Αμμοχώστου, Σουνάτ Ατούν αντέδρασαν έντονα κατά της απόφασης του Ιρσέν Κιουτσιούκ να τους καθαιρέσει και χθες διοργάνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΚΕΕ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ο Ατούν υπενθύμισε ότι ο Κουτσούκ δεν έχει καν εκλεγεί ως «βουλευτής» και πρέπει να παραιτηθεί. Ο Κιουτσούκ, συνέχισε, έχει χάσει την ικανότητα του να είναι πρόεδρος του κόμματος και του έδωσε μία εβδομάδα για να σκεφτεί το θέμα.

Υπενθυμίζει το δημοσίευμα πως έχει αποφασισθεί να παραμείνει ο Ιρσέν Κιουτσιούκ στην προεδρία του ΚΕΕ μέχρι την διεξαγωγή έκτακτου εκλογικού συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την Κίπρις, ο κ. Κουτσιούκ έκανε μια πολύ σκληρή δήλωση για την χθεσινή διαμαρτυρία την οποία χαρακτήρισε «λεγόμενη» και υποστήριξε ότι αυτή ήταν μια προσβολή εναντίον του προσωπικά, τη θέση του προέδρου του ΚΕΕ και των αρμοδίων οργάνων του κόμματος. Ο ίδιος είπε ότι δεν μπορούσε να δεχθεί ή να χωνέψει προσβολές εναντίον του ή εναντίον της θέσης του από κάποιους «φίλους», όπως τους χαρακτήρισε, τους οποίους – σημείωσε – ο ίδιος είχε διοριστεί στις θέσεις τους. Θα συνεχίσει, ανέφερε, να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι το συνέδριο και θα λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα εναντίον όσων πραγματοποίησαν τη χθεσινή διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με Χαβαντίς, ο Φαίζ Σουτσιούογλου δήλωσε ότι ο Ιρσέν Κιουτσούκ θα δοκιμάσει όλους τους τρόπους, ώστε να μην παραιτηθεί και πως σε μια τέτοια περίπτωση οι διαμαρτυρίες τους θα γίνουν εντονότερες από τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι ο πρόεδρος του ΔΚ-ΕΔ, Σερντάρ Ντενκτάς σχολιάζοντας τα αποτελέσματα «εκλογών» της 28ης Ιουλίου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους εμπόρους και την ένωση βιοτεχνών, έδωσε ενδείξεις για την δημιουργία μιας «κυβέρνησης συνασπισμού» μεταξύ του κόμματός του και του ΡΤΚ.

Ο Ντενκτάς δήλωσε ότι έλαβε το μήνυμα των «ψηφοφόρων» πως δεν χρειάζονται καβγάδες και ανέφερε πως ΡΤΚ και ΔΚ είναι καταδικασμένοι «να είναι μαζί». Δεν πρέπει να πάει χαμένος ο χρόνος, πρόσθεσε, και τα δύο κόμματα θα πρέπει να συναντηθούν το συντομότερο και να αποφασίσουν για τη δημιουργία μιας νέας «κυβέρνησης».

Διαβάστε Επίσης