Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΠροετοιμασίες για τη γιορτή του Κρασιού στο Δήμο Λεμεσού

Προετοιμασίες για τη γιορτή του Κρασιού στο Δήμο Λεμεσού

-

Στις τελική τους ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 52η Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 29 Αυγούστου, στο Δημόσιο Κήπο της πόλης.


Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου, Κλέωνας Αλεξάνδρου, αύριο στις 10:30, η τοποθέτηση στο χώρο του εμβλήματος της γιορτής, του παραδοσιακού βρακά, θα γίνει υπό τις μελωδίες της χορωδίας “Αρίονες” και τη συνοδεία κρασιού.

Ο κ. Αλεξάνδρου σημείωσε ακόμη πως, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ο Δήμος Λεμεσού είναι αποφασισμένος να κρατήσει την ποιότητα της Γιορτής σε υψηλά επίπεδα, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των δεκαήμερων εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνει και συναυλία της Ελληνίδας τραγουδίστριας Κατερίνας Κούκας.

Ανέφερε, επίσης, ότι πέραν των τεσσάρων μεγάλων οινοβιομηχανιών της πόλης και των οινοποιείων της Επαρχίας Λεμεσού, για πρώτη φορά θα συμμετάσχει και οινοποιείο από άλλη Επαρχία και, συγκεκριμένα, από το Στατό της Πάφου.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα λειτουργήσουν περί τα 60 περίπτερα που θα προσφέρουν παραδοσιακούς μεζέδες και εδέσματα, καθώς και σουβενίρ, ενώ όπως υπέδειξε, οι υγειονομικοί έλεγχοι θα είναι και φέτος συνεχείς και ενδελεχείς, ώστε να μην παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Όσον αφορά τις τιμές των εισιτηρίων και των προϊόντων που θα διατίθενται προς πώληση, ο κ. Αλεξάνδρου δήλωσε πως ο Δήμος έχει φροντίσει ώστε να διατηρηθούν σε λογικά επίπεδα.

Τα εγκαίνια της Γιορτής θα τελέσει, το βράδυ της 29ης Αυγούστου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Διαβάστε Επίσης