Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΑπομακρύνθηκαν τα κατάλοιπα της πετρελαιοκηλίδας από τον Πρωταρά

Απομακρύνθηκαν τα κατάλοιπα της πετρελαιοκηλίδας από τον Πρωταρά

-

Τα κατάλοιπα της πετρελαιοκηλίδας, που διέρρευσαν στη θαλάσσια περιοχή των Γαστριών στα κατεχόμενα στις 16 Ιουλίου και ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα την περιοχή Πρωταρά, έχουν απομακρυνθεί τελείως και το πρόβλημα έχει ήδη ξεπεραστεί.

Αυτό δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο οποίος κάλεσε το κοινό να προσέρχεται άφοβα στις παραλίες, αφού το πρόβλημα έχει επιλυθεί οριστικά.

Το ίδιο προτρέπει το κοινό και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιαννάκης Καρούσος, ο οποίος μιλώντας στο ΚΥΠΕ διαβεβαίωσε πως οι παραλίες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου είναι πεντακάθαρες και ανοικτές για κάθε επισκέπτη.

Είπε πως η Αγία Νάπα δεν αντιμετώπισε, ούτε αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε ο Πρωταράς ξεπέρασε πρόβλημα και ότι οι παραλίες του προσφέρονται στο κοινό πεντακάθαρες.

Σε ό,τι αφορά τις παραλίες του Πρωταρά, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ανέφερε πως οι νότιοι άνεμοι, που πνέουν από χθες την αυγή στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, έχουν αλλάξει τη φορά των κομματιών μαζούτ και τα έχουν παρασύρει βαθιά στη θάλασσα.

Είπε ακόμα πως οι παραλίες του Πρωταρά λειτουργούν κανονικά και ότι οι χιλιάδες ξένοι και Κύπριοι παραθεριστές απολαμβάνουν τη θάλασσα, χωρίς να δείχνουν στο ελάχιστο ότι επηρεάστηκαν ή ότι ανησυχούν.

Διαβάστε Επίσης