Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ: Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης πάνω από την προστασία του θαλάσσιου πλούτου

ΑΚΕΛ: Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης πάνω από την προστασία του θαλάσσιου πλούτου

-

προστασία του θαλάσσιου πλούτου του τόπου, εξαπέλυσε σήμερα το ΑΚΕΛ με αφορμή την αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο της πρότασης νόμου που ψήφισε η Βουλή για απαγόρευση του ψαρέματος με τη μέθοδο του γρι γρι.

“Η πρόσφατη απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη για αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο του νόμου που ψήφισε η Βουλή για απαγόρευση του γρι γρι, δίνει το δικαίωμα στον επιχειρηματία ο οποίος χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο, να συνεχίζει αυτή την καταστροφική μορφή αλιείας μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης στο Δικαστήριο”, ανάφερε σε σημερινή του δήλωση ο βουλευτής του κόμματος Γιαννάκης Γαβριήλ.

Όπως είπε, η αναφορά “επιβεβαιώνει ότι η δέσμευση προς συγκεκριμένο επιχειρηματία είναι τόσο ισχυρή που τίθεται πάνω από την προστασία και την αειφορία του θαλάσσιου μας πλούτου, της επιβίωσης των ψαράδων του τόπου μας αλλά και της βούλησης της πλειοψηφίας της Βουλής”.

Καταλήγοντας, ο κ. Γαβριήλ κάλεσε την Κυβέρνηση “έστω και την υστάτη όπως αποσύρει την άδεια και στηρίξει έμπρακτα τους επαγγελματίες ψαράδες”, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει το δίκαιο αγώνα των επαγγελματιών ψαράδων μέχρι την ανάκληση της παραχωρηθείσας άδειας.

Διαβάστε Επίσης