Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ:Το κούρεμα είναι κλοπή

ΑΚΕΛ:Το κούρεμα είναι κλοπή

-

κατά πόσον το τελικό ποσοστό του κουρέματος στην Τράπεζα Κύπρου θα φτάσει το 47,5% ή το 45%.

Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου είπε πως “η πραγματικότητα αποδεικνύει καθημερινά το πόσο λανθασμένη ήταν η αλλαγή της φιλοσοφίας που ακολούθησε τόσο η Τρόικα όσο και η Κυβέρνηση για διάσωση των Τραπεζών με ίδιους πόρους” και σημείωσε πως “το πρώτιστο είναι η επιστροφή της εμπιστοσύνης του κοινού προς το τραπεζικό σύστημα και η αποκατάσταση της ρευστότητας προς την οικονομία”.

Λέγοντας πως αυτό που οφείλει να πράξει η Κυβέρνηση είναι να επικεντρωθεί στην έξοδο της χώρας από την κρίση, ο κ. Ευαγόρου πρόσθεσε ότι “αποτελεί το λιγότερο πρόκληση για τους πολίτες της χώρας, που έχουν πληγεί από τις `δεσμεύσεις` του κ. Αναστασιάδη, να αντικρίζουν τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για το κατά πόσο το κούρεμα θα φτάσει το 47,5% ή 45%”.

“Είναι για αυτό που είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να επιστρέψει στην ομαλότητα η οικονομία και να υπάρξει σταδιακή άρση των περιορισμών, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη”, είπε, προσθέτοντας πως “σημαντικό κομμάτι σε αυτή τη διαδικασία είναι η όσο το δυνατό συντομότερη έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης”.

Τέλος, ο κ. Ευαγόρου κάλεσε την Κυβέρνηση να επιδείξει το ίδιο πνεύμα στήριξης και προς το Συνεργατισμό, τον οποίο χαρακτήρισε “βασικό αιμοδότη μέχρι σήμερα της κυπριακής οικονομίας”.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις που έχει το ίδιο το Κράτος προς το Συνεργατισμό, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που να διατηρεί το ρόλο και το χαρακτήρα που είχε μέχρι σήμερα ο Συνεργατισμός”, κατέληξε.

Επικρίσεις για κλείσιμο στεγών ηλικιωμένων και βρεφοκομικών σταθμών

Εξάλλου, ο κ. Ευαγόρου επέκρινε την Κυβέρνηση για εφαρμογή “σκληρής πολιτικής λιτότητας” με αφορμή τις πληροφορίες για κλείσιμο αριθμού στεγών ηλικιωμένων και βρεφοκομικών σταθμών.

“H σκληρή πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη πλήττει αδιακρίτως συνταξιούχους και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα συρρικνώνοντας το κοινωνικό κράτος που οικοδομήσαμε ως λαός εδώ και δεκαετίες”, είπε, για να προσθέτει ότι “δυστυχώς η Κυβέρνηση, χωρίς διάλογο και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, τερματίζει τη λειτουργία αριθμού στεγών ηλικιωμένων και βρεφοκομικών σταθμών”.

Διαβάστε Επίσης