Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣκληρή επίθεση Ερντογάν κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης για δυο μέτρα και δυο...

Σκληρή επίθεση Ερντογάν κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης για δυο μέτρα και δυο σταθμά…

-

Παρασκευή, 27 Ιούνιος 2014

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων επειδή “απέτυχαν να καταδικάσουν σθεναρά” τις δολοφονίες δεκάδων διαδηλωτών που έλαβαν χώρα το Σάββατο στο Κάιρο της Αιγύπτου, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για τους θανάτους των θυμάτων, ενώ έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και τερματισμό των βίαιων επεισοδίων. Ωστόσο, ο Ερντογάν, ο οποίος πρόσφατα είχε αντιμετωπίσει μαζικές διαμαρτυρίες από Τούρκους διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτησή του, κατηγόρησε την ΕΕ ότι επέκρινε τη χρήση δακρυγόνων από τις Αρχές στην Τουρκία, αλλά όχι το θάνατο δεκάδων ανθρώπων στο Κάιρο.

“Όσοι έμεινα σιωπηλοί όταν η εθνική θέληση της Αιγύπτου σφαγιαζόταν, παραμένουν σιωπηλοί ενόσω σφαγιάζονται ακόμα και άνθρωποι. Τι συνέβη στην ΕΕ και τις αξίες της, πού είναι αυτοί που συνεχίζουν να δίνουν μαθήματα δημοκρατίας;” δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

“Πού είναι τα Ηνωμένα Έθνη;”, συνέχισε. “Πού είναι εκείνοι που μας επέκριναν όταν οι τουρκικές Αρχές χρησιμοποίησαν, με ένα εντελώς δικαιολογημένο και νόμιμο τρόπο, αντλίες νερού και σπρέι πιπεριού. Πού είναι εκείνοι, τώρα που συμβαίνουν αυτά τα έκτροπα στην Αίγυπτο;”, είπε.

Διαβάστε Επίσης