Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ εμπροσθοφυλακή για την περιφρούρηση των κεκτημένων και των διεκδικήσεων του...

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ εμπροσθοφυλακή για την περιφρούρηση των κεκτημένων και των διεκδικήσεων του φοιτητικού κινήματος

-

26 – 28 Ιουλίου η 20η Συνδιάσκεψη του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, στα αναπαυτήρια της ΠΕΟ, στα Περβόλια Λάρνακας. Οι 250 και πλέον αντιπρόσωποι της Συνδιάσκεψης, από όλους τους χώρους σπουδών που υπάρχουν Κύπριοι φοιτητές, αναφέρθηκαν στη χρονιά που πέρασε, στη δράση και τις θέσεις της Προοδευτικής Κ.Φ.

Μέσα από έναν πλούσιο και εποικοδομητικό διάλογο, τις τοποθετήσεις των συνέδρων για την κατάσταση στο κυπριακό φοιτητικό κίνημα, αλλά και το ρόλο της ΠΟΦΕΝ στην οργάνωση και καθοδήγηση των αγώνων των φοιτητών, τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τη δράση του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, καθώς και οι στόχοι για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Το παρών του στη Συνδιάσκεψη έδωσε την πρώτη μέρα και ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συν. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος προέβη σε μια ενημέρωση για το κυπριακό πρόβλημα, τις εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων. Έκανε αναφορά επίσης, στο έργο της προηγούμενης διακυβέρνησης και τόνισε, τέλος τη σημασία της παρουσίας της νεολαίας και των φοιτητών στους αγώνες που έρχονται.

Οι ΕΔΟΝίτες και οι ΕΔΟΝίτισσες μέσα από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, διατράνωσαν τη θέλησή τους να παλέψουν για μείωση των διδάκτρων στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τονίζοντας παράλληλα πως θα σταθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιβολής διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια του τόπου μας. Ταυτόχρονα, έδειξαν την αποφασιστικότητα τους να παραμείνει η Προοδευτική στην πρωτοπορία των αγώνων για τα δικαιώματα των φοιτητών σε όλους τους χώρους σπουδών, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση πως η παράταξη της Αριστεράς θα παραμείνει πρώτη στις συνειδήσεις των φοιτητών. Αμετάθετος στόχος για τους ΕΔΟΝίτες, παραμένει ο αγώνας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης, πορεία ενάντια στις βάσεις στη Δεκέλεια, όπου πάνω από 250 φοιτητές κι εργαζόμενοι ένωσαν τη φωνή τους κι έστειλαν μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ και τα παρακλάδια του.

Η Προοδευτική Κίνηση φοιτητών, θα παραμείνει η εμπροσθοφυλακή για την περιφρούρηση των κεκτημένων και των διεκδικήσεων του φοιτητικού κινήματος. Μέσα από την 20η Συνδιάσκεψη, στέλνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα πως δε θα αφήσουμε όσα κατέκτησε και όσα διεκδικεί το φοιτητικό κίνημα να γίνουν έρμαιο στις ορέξεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Τρόικα, του ΔΗΣΥ και όλων όσοι επιμένουν πως οι πολιτικές της λιτότητας είναι, δήθεν, ο μόνος δρόμος εξόδου από την κριση. Στο δρόμο που χάραξαν οι πρώτοι Προοδευτικάριοι, θα συνεχίσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, για μια πιο ισχυρή και μαζική Προοδευτική, που θα υπηρετεί τους φοιτητές και το λαό μας.

Τέλος, η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με την έγκριση των θέσεων και την εκλογή του νέου Φοιτητικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν οι εξής:

Κούλας Σεβήρος, Κούκος Νάσος, Μακρής Χρίστος, Στρατής Δημήτρης, Συλικιώτης Άλκης, Μιχαήλ Χρίστος, Κολοκάσης Ιάκωβος, Τσακκιστός Απόστολος, Βιτσαίδης Γιάγκος, Παναγιώτου Αντρέας, Χριστοφόρου Σάββας, Αντωνίου Γιώργος, Ιωάννου Δημήτρης, Φούττης Καρλος, Ττοφαρή Ιάκωβος, Μανώλη Χριστιάνα, Κακαρής Γιάννης, Μηνά Αντρέας, Παναγή Χρυσόστομος, Αντρέου Εύη, Φιλοθέου Φάνη, Αντρέου Μαριάννα, Μιαούλης Αντρέας, Σόλωνος Αντρέας, Σταύρου Μαρία, Χρίστου Γιώτα, Χαραλάμπους Χρίστος, Πέτρου Πέτρος, Ευτυχίου Ηλιάνα, Βαρνακίδης Χριστόδουλος, Λουκά Παναγιώτης, Αντρέου Σουζάνα, Αντωνίου Άθως, Σάββα Αντρέας, Ευγενίου Κωνσταντίνος.

Διαβάστε Επίσης