Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΗ ΠΟΒΕΚ καλεί τον Ν. Σιακόλα να αποβάλει "τον μανδύα του πατριάρχη...

Η ΠΟΒΕΚ καλεί τον Ν. Σιακόλα να αποβάλει “τον μανδύα του πατριάρχη του λιανικού εμπορίου”

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 26 Ιούλιος 2013

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης καλεί τον επιχειρηματία Νίκο Σιακόλα να αποβάλει “τον μανδύα του πατριάρχη του λιανικού εμπορίου, του προστάτη των εργαζομένων και των καταναλωτών».

Με αφορμή άρθρο του Νίκου Σιακόλα αναφορικά με τα νέα ωράρια στα καταστήματα, ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ αναφέρει σε ανακοίνωση πως «αναγνωρίζουμε το δικαίωμα σας, διαχείρισης ,υπεράσπισης και προώθησης των συμφερόντων του Ομίλου σας όμως, αφήστε τις υπόλοιπες χιλιάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους να έχουν μιαν εντελώς διαφορετική και αντίθετη άποψη από την δική σας».

«Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ένα ‘προοδευτικό’ όπως το αποκαλείτε μέτρο για λόγους ουσίας και όχι προσωπικής αντιπαράθεσης εμείς θα το παλέψουμε με όλα τα μέσα μέχρι να αποσυρθεί διότι αυτό μας το επιβάλλει το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου και της οικονομίας που ήταν και είναι πάντοτε ο βασικός γνώμονας των θέσεων μας», συνεχίζει ο κ. Κουρσάρης.

Αναφέρει, επίσης, ότι «σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ και ανεξάρτητα από τις πρόνοιες της εκάστοτε νομοθεσίας την Κυριακή τα καταστήματα είναι κλειστά ενώ ανοικτές παραμένουν συγκεκριμένες κατηγορίες όπως: φούρνοι/αρτοποιεία/ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία, περίπτερα, καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης , καταστήματα σε σταθμούς βενζίνης, τρένων και αεροδρόμια».

Για το Σάββατο, ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ αναφέρει ότι «αν και οι νομοθεσίες προνοούν κλείσιμο των καταστημάτων μεταξύ 18.00 και 22.00 η ώρα λειτουργίας δεν υπερβαίνει συνήθως τις 15.00, με εξαίρεση τα μεγάλα εμπορικά κέντρα/ πολυκαταστήματα και τις υπεραγορές που εφαρμόζουν διευρυμένο ωράριο».

Διαβάστε Επίσης