Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΧριστοφίδης: Οι πολιτικές της Κυβέρνησης αμφισβητούνται

Χριστοφίδης: Οι πολιτικές της Κυβέρνησης αμφισβητούνται

-

του λαού και “αποδεικνύουν ότι δυστυχώς δεν είμαστε σε καλό δρόμο”, δήλωσε σήμερα το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

“Το γεγονός ότι η κυπριακή κοινωνία παρουσιάζεται διχασμένη για τη στήριξη στο ευρώ, με 47% υποστήριξη και 47% αντίθεση, αποδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης στο ευρώ και ό,τι αυτό εκπροσωπεί. Αποδεικνύει επίσης ότι, παρά την προσπάθεια να απαξιωθεί η πρόταση του ΑΚΕΛ για έξοδο από το μνημόνιο, ακόμα και εάν αυτό θα σημαίνει έξοδο από το ευρώ, δεν έφερε τα ποθούμενα για κάποιους αποτελέσματα, αφού ο Κύπριος πολίτης προβληματίζεται σοβαρά γύρω από αυτό το θέμα”, ανέφερε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόσθεσε ότι “η παντελής έλλειψη αισιοδοξίας των Κυπρίων πολιτών για την οικονομική κατάσταση, το γεγονός ότι το 67% των Κυπρίων προβλέπουν νέα επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας, η έλλειψη εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση μερικούς μόλις μήνες μετά την εκλογή της (μόνο 25% εμπιστεύεται την Κυβέρνηση και 66% δεν την εμπιστεύεται) και το γεγονός ότι το 59% εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος δρόμο, αποδεικνύουν ένα πράγμα, ότι οι ακολουθούμενες πολιτικές των κυβερνώντων αμφισβητούνται από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού” και “αποδεικνύουν ότι δυστυχώς δεν είμαστε σε καλό δρόμο”.

“Χρειάζεται σήμερα ένας ευρύτερος διάλογος, να ακουστούν απόψεις και εισηγήσεις χωρίς δογματισμούς και προαποκλεισμούς. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες”, ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης.

Ως παράδειγμα, έφερε την “πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει εδώ και μήνες στη Βουλή για τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας, που για εμάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση”.

“Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ θυματοποίηση συμπολιτών μας που αύριο μπορεί να μείνουν άστεγοι. Τέτοιες συγκεκριμένες εισηγήσεις και προτάσεις του ΑΚΕΛ αποδεικνύουν τί εμείς εννοούμε πρακτική συνεισφορά”, είπε.

Διαβάστε Επίσης