Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΟ Κηδεμόνας δεν είχε δικαίωμα έγκρισης αγοραπωλησιών τ/κ περιουσιών, τονίζει ο Ν....

Ο Κηδεμόνας δεν είχε δικαίωμα έγκρισης αγοραπωλησιών τ/κ περιουσιών, τονίζει ο Ν. Συλικιώτης για την κατάθεση Λιοτατή

-

χθες από το Χαράλαμπο Λιοτατή, ενώπιον της τριμελούς ερευνητικής επιτροπής για τις αγοραπωλησίες τ/κ περιουσιών, σε διευκρινιστική δήλωση, είπε ότι από το 2006 οι εξουσίες του κηδεμόνα τ/κ περιουσιών είχαν περιοριστεί και δικαίωμα να εγκρίνει τις αγοραπωλησίες τ/κ περιουσιών είχε μόνο το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Ως εκ τούτου, δεν μπορούσα να δηλώσω ότι θα υπογράψω και αποτελεί ψέμα η αναφορά του κ. Λιοτατή ότι δήλωσα πως θα υπογράψω μεταβίβαση τόσης έκτασης», ανέφερε ο κ. Συλικιώτης.

Εξηγώντας ότι η συνάντηση, στην οποία έκανε αναφορά ο κ. Λιοτατής είχε διευθετηθεί με τον Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά, και όχι με οποιοδήποτε άλλο, πρόσθεσε ότι ο Μουσταφά ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό για να πάρει διευκρινίσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να πωλήσει το τεμάχιο του.

Στη διευθετηθείσα με τον Μουστάφα συνάντηση, μαζί με τον Τ/κ παρέστησαν και ο κ. Λιοτατής, ο Πανίκκος Σενέκης και ο Νίκος Λίλλης.

«Την υπηρεσία και το Υπουργείο ποτέ δεν τους αφορά σε ποιαν εταιρεία πουλά ο Τ/κ, φτάνει τα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία για να πωλήσει το τεμάχιό του», συνέχισε ο κ. Συλικιώτης.

«Οι εξουσίες του κηδεμόνα τ/κ περιουσιών, μετά από δική μου παρέμβαση το 2006, περιορίστηκαν και το δικαίωμα να εγκρίνει αγοραπωλησίες τ/κ περιουσιών το είχε μόνο το Υπουργικό Συμβούλιο και αποτελεί ψέμα η αναφορά που έγινε από τον Λιοτατή ότι δήλωσα πως θα υπογράψω τόσα», συνέχισε και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούσα να πω ότι θα υπογράψω επειδή δεν είχα αυτό το δικαίωμα», είπε ο κ. Συλικιώτης.

Σε σχέση με την αναφορά του κ. Λιοτατή για την έγκριση 17 σκαλών από τις 24 σκάλες, εξήγησε πως διευκρινίστηκε στον Μουσταφά ότι δεν μπορούσε να πωλήσει το τεμάχιο στο οποίο είχαν ανεγερθεί προσφυγικές κατοικίες και ότι μόνο το κράτος μπορούσε να αγοράσει εκείνο το τεμάχιο.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «αυτή είναι όλη η αλήθεια».

Διαβάστε Επίσης