Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜε τους επικεφαλής της Τρόικας συναντάται εκ νέου ο Υπουργός Οικονομικών

Με τους επικεφαλής της Τρόικας συναντάται εκ νέου ο Υπουργός Οικονομικών

-

Ιούλιος 2013

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης συναντάται σήμερα στις 09:00 με τους επικεφαλής της Τρόικας. Κατά τη συνάντηση θα γίνει ανασκόπηση της πρώτης βδομάδας της παρουσίας του κλιμακίου της Τρόικας στην Κύπρο, ενώ θα εξεταστεί η εφαρμογή των προνοιών του μνημονίου στο δημόσιο τομέα, καθώς και η πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Στη συνάντηση, θα παρευρίσκονται επίσης ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ, καθώς και τεχνοκράτες της Τρόικας. Ο Διοικητής της ΚΤΚ Πανίκος Δημητριάδης δεν θα παρευρίσκεται στη συνάντηση για έκτακτο προσωπικό λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της Τρόικας που βρίσκεται στην Κεντρική Τράπεζα, θα εξετάσει το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης στην Τράπεζα Κύπρου (09:30), ενώ μία ώρα αργότερα θα έχουν συνάντηση με αντιπροσωπεία της συντεχνίας των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΚ). Το απόγευμα οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα έχουν συναντήσεις με αντιπροσωπείες των ξένων τραπεζών στην Κύπρο.

Εξάλλου, η δημόσια υγεία θα βρεθεί στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων που θα έχει το κλιμάκιο της Τρόικας στο Γραφείο Προγραμματισμού. Τεχνοκράτες της Τρόικα θα συναντηθούν με αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Οικονομικών, όπου, μεταξύ άλλων θα εξεταστούν η πολιτική δημόσιας υγείας, οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία, ενώ οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα συναντηθούν με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Διαβάστε Επίσης