Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠολιτική μηδενικής ανοχής στην επιθετικότητα των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα, εξάγγειλε ο...

Πολιτική μηδενικής ανοχής στην επιθετικότητα των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα, εξάγγειλε ο Πρόεδρος της χώρας

-

Δημιουργήθηκε : Κυριακή, 21 Ιούλιος 2013

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΕΙΤΕ ΛΕΚΤΙΚΗ, ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΙΤΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ. ΑΡΚΕΤΑ»

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε επίσημα το Σάββατο ότι τερματίστηκαν οι συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είχαν ξεκινήσει μόλις τον περασμένο Ιούνιο, με την ελπίδα να εξομαλυνθούν οι διμερείς σχέσεις.

“Επιβεβαιώνω ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι συνομιλίες που ξεκίνησαν στη Γουατεμάλα με τον Τζον Κέρι, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο κατά τη διάρκεια της τελετής των στρατιωτικών προαγωγών. Στις αρχές Ιουνίου, άρχισε ο διάλογος , με τη συνάντηση μεταξύ του Κέρι και του υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ελίας Χούα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS), στη Γουατεμάλα.

“Εχουμε συμφωνήσει για τη δημιουργία ενός συνεχούς διαλόγου”, δήλωσε τότε ο Τζον Κέρι. Αλλά οι συνέπειες της υπόθεσης του Αμερικανού πρώην κατασκόπου, Εντουαρντ Σνόουντεν, οδήγησαν το Καράκας στην απόφαση να τερματίσει τη διαδικασία του διαλόγου με την Ουάσιγκτον.

“Επιβεβαιώνω την πολιτική της μηδενικής ανοχής στην επιθετικότητα ενάντια στη Βενεζουέλα. Δεν μπορώ να αντέξω άλλη μια επίθεση, είτε λεκτική, είτε πολιτική, είτε διπλωματική. Αρκετά”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Μαδούρο.

Η Βενεζουέλα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επί σειρά ετών τεταμένες διπλωματικές σχέσεις, ενώ και οι προσπάθειες “συμφιλίωσης” έχουν παγώσει μετά την προσφορά πολιτικού ασύλου από το Καράκας προς τον Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για κατασκοπεία, μετά την αποκάλυψη του αμερικανικού μυστικού προγράμματος παρακολούθησης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε Επίσης