Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΝΤΥΠΗ ΓΝΩΜΗ«ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ» (Η εξέγερση της 4ης Φεβρουαρίου του 1992 στη Βενεζουέλα...

«ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ» (Η εξέγερση της 4ης Φεβρουαρίου του 1992 στη Βενεζουέλα με ηγέτη τον Ούγκο Τσάβες)

-

Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 16 Ιούλιος 2013

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΓΝΩΜΗ»

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Κύπρο και η Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ διοργανώνουν την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, ώρα 7 μ. μ. εκδήλωση – προβολή της ταινίας «Πραξικόπημα το Ξημέρωμα», σε σκηνοθεσία Κάρλος Αζπούρουα.

Η προβολή θα γίνει στην Αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, Λεωφόρος Αθηνάς, (Πύλη Αμμοχώστου), στη Λευκωσία.

Πριν από την προβολή ο Επιτετραμμένος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Jeanpier Anaya Salas, θα προλογήσει την ταινία και θα κάνει αναφορά στην 59η επέτειο (28 Ιουλίου 1954), από τη γέννηση του τέως Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

Σύντομος χαιρετισμός από τον Διευθυντή της Εφημερίδας ΓΝΩΜΗ Πέτρο Πασιά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ:

Η ταινία διηγείται την εξέγερση της 4ης Φεβρουαρίου του 1992, όταν κάποιοι στρατιωτικοί του βενεζουελανικού στρατού πολιόρκησαν το παλάτι «Μιραφλόρες» με σκοπό να καταλάβουν την εξουσία. Η μέρα εκείνη σηματοδότησε μια για πάντα τους πρωταγωνιστές:

Το μίσος, ο φόβος, η αγωνία, τους έφεραν αντιμέτωπους με πτυχές του εαυτού τους που ούτε οι ίδιοι δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν μέχρι τότε. Μέχρι το ξημέρωμα, η κατάσταση είναι μεν ελεγχόμενη φαινομενικά, αλλά κανείς δεν είναι πια ο ίδιος. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση, επειδή λόγω των εντάσεων και των συγκρούσεων το βράδυ πέρασε γρήγορα, αλλά όλα έχουν αλλάξει.

* Κατάλληλη για άτομα άνω των 16 χρόνων

* Είσοδος ελεύθερη

BENEZOYELA PRAKSIKOPHMA TO KSIMEROMA 800X1135 PIXELS

Διαβάστε Επίσης