Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ: Προκαλούν βάναυσα τα αισθήματα των δημοκρατικών πολιτών, Χάσικος και Κυβέρνηση

ΑΚΕΛ: Προκαλούν βάναυσα τα αισθήματα των δημοκρατικών πολιτών, Χάσικος και Κυβέρνηση

-

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Με γραπτή δήλωση-απάντηση σε προηγούμενη ανακοίνωση του ΥΠΕΣ Σωκράτη Χάσικου επανέρχεται το ΑΚΕΛ δια του Εκπροσώπου Τύπου του Γιώργου Λουκαϊδη, με αφορμή την παρουσία του στο μνημόσυνο των καταδρομέων που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Προεδρικό Μέγαρο στις 15 Ιουλίου του ’74.

Ο κ. Λουκαϊδης επικρίνει τον ΥΠΕΣ και την Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ ότι «συνεχίζουν να προκαλούν βάναυσα τα αισθήματα των δημοκρατικών πολιτών σε σχέση με την απόδοση τιμών στους επιτεθέντες καταδρομείς, από πλευράς κυβέρνησης».

Για την επαναφορά επιστολής ημερομηνίας 14/7/2002 από πλευράς του κ. Χάσικου, ο κ. Λουκαϊδης διερωτάται «ποια ηθική, πολιτική ή θεσμική νομιμοποίηση έχει η απόδοση τιμών ήρωα σε πρόσωπα που ενώ είχαν ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα, έστρεψαν τα όπλα τους κατά της Δημοκρατίας και του συνταγματικά εκλελεγμένου Προέδρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’».

«Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου έχουν χαρακτηριστεί ως ήρωες πρόσωπα που με βάση τις ενέργειες τους στράφηκαν κατά της Δημοκρατίας και του συντάγματος, συμμετέχοντας σε εγκλήματα κατά του λαού τους ή κατά της ανθρωπότητας; Μήπως τα στρατεύματα του Χίτλερ, οι στρατιώτες που μπήκαν με τα τανκς στο Πολυτεχνείο, οι Εγγλέζοι στρατιώτες που έκαψαν ζωντανό τον Αυξεντίου στο κρησφύγετο του», διερωτάται ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

«Αν πρέπει να αποδίδονται τιμές ήρωα στους επιτεθέντες στο Προεδρικό, τότε τον λεβέντη καταδρομέα Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου που αρνήθηκε να εκτελέσει εντολές και να παραβεί τον όρκο του, πώς πρέπει να τον χαρακτηρίσουμε», συνεχίζει ο κ. Λουκαϊδης και καταλήγει «αν συνακόλουθα πρέπει να αποδίδουμε τιμές ήρωα σ’ όσους παραβαίνουν τον όρκο τους, τότε να υποθέσουμε ότι έτσι θα πρέπει να ενεργούν μελλοντικά και οι σημερινοί και αυριανοί νέοι μας που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας;».

Διαβάστε Επίσης