Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΚ.Σ ΕΔΟΝ:Τα ΕΔΟΝίτικα νιάτα μαζί με την κυπριακή νεολαία έστειλαν βροντερό μήνυμα...

Κ.Σ ΕΔΟΝ:Τα ΕΔΟΝίτικα νιάτα μαζί με την κυπριακή νεολαία έστειλαν βροντερό μήνυμα εντατικοποίησης του αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση

-

Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 08 Ιούλιος 2013

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε ολόκληρη την κυπριακή νεολαία και το λαό μας που για άλλη μια φορά αγκάλιασε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ζήλο αυτή την ανεπανάληπτη γιορτή, με αποτέλεσμα ένα ακόμη επιτυχημένο Φεστιβάλ.

“Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους εκατοντάδες εθελοντές, ΕΔΟΝίτες και ΕΔΟΝίτισσες, που με το μεράκι, την αυταπάρνηση και τη ζωντάνια τους, αποτέλεσαν το μαγικό συνδυασμό ώστε να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία αυτό το κορυφαίο πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός. Χωρίς καμιά υπερβολή, μπορούμε να πούμε ότι τα Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ αποτελούν όαση εργατικότητας, εθελοντισμού και αξιοπρέπειας, που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά στην κυπριακή κοινωνία. Γι αυτό, ως ΕΔΟΝ, είμαστε βαθιά υπερήφανοι. Αποδεικνύεται ότι, όταν η νέα γενιά της Κύπρου εμπνέεται και διαπαιδαγωγείται με πανανθρώπινα ιδανικά, και αντιστάσεις έχει, και δεν συμβιβάζεται με όλα τα σάπια, και δημιουργεί ποιοτικό πολιτισμό, και ξέρει να αγωνίζεται και να αντιστέκεται.

Σήμερα που ο λαός μας βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με δραματικές εξελίξεις και με οικονομικές δυσκολίες, μας χαροποιεί η μεγάλη προσέλευση κόσμου στο 26ου ΠΦΝΦ, καθιστώντας το ένα μαζικό συναπάντημα της κυπριακής νεολαίας, ένα από τα μαζικότερα των τελευταίων χρόνων. Η μαζική παρουσία χιλιάδων νέων και όχι μόνο, στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που τάχθηκαν να μην αφήσουν τον λαό μας να αναπνεύσει αέρα ελευθερίας, αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας, αλλά και σε όσους προσπαθούν να μας οδηγήσουν στην καταστροφή, εφαρμόζοντας τα μνημόνια λιτότητας, της ανέχειας, της ανεργίας, της φτώχειας, των συνεχών υποχωρήσεων και των ωμών εκβιασμών.

Τα ΕΔΟΝίτικα νιάτα μαζί με την κυπριακή νεολαία έστειλαν βροντερό μήνυμα εντατικοποίησης του αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση, αντιπαλεύοντας τον εθνικισμό – σοβινισμό, εμβαθύνοντας τον αγώνα για επαναπροσέγγιση Ε/κ και Τ/κ. Για μια Κύπρο ειρηνική, ενωμένη, ομοσπονδιακή και αποστρατιωτικοποιημένη, απορρίπτοντας τις διχοτομικές λογικές που καλλιεργούν κάποιοι κύκλοι που είναι η καταστροφή του τόπου και του λαού μας.

Μας κάνει επίσης ιδιαίτερα περήφανους το γεγονός ότι, παρά την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, 10 διεθνείς αντιπροσωπείες αδελφών μας Οργανώσεων κατόρθωσαν να παραστούν στο Φεστιβάλ μας, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του Φεστιβάλ να έρθουν σε επαφή με τις εμπειρίες από τις χώρες της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ρωσίας, του Λιβάνου, της Σρι Λάνκα, του Βελγίου και της Νοτίου Αφρικής.

Τέλος, απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο που απάντησαν στο κάλεσμα της ΕΔΟΝ για άλλη μια φορά. Ευχαριστούμε τους Locomondo, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Δημήτρη Μπάση και την Ρίτα Αντωνοπούλου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα Κυπριακά μουσικά σχήματα «Prospectus», «Juke Dogs» με τον Arda Gündüz, «Ανατολή» του Ηλία Κουλουμή, «Αρχή διά του Ρεμπέτικου», και «Τα… Ξύδια Ατέλειωτα».

Τα χορευτικά σχήματα Νέα Γενιά Ορόκλινης και ΠΑΟΚ Κλήρου, το χορευτικό σχήμα της Προοδευτικής Κ.Φ, το σχήμα του «Άδωνη» Ιδαλίου, του Πέρα Χωριού Νήσου και το χορευτικό σχήμα «Το Ρόδι» του Πολιτιστικού Ομίλου Ορμήδειας. Πέραν όλων αυτών το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους τα μουσικά σχήματα «Maccs Fade», της ΕΔΟΝ Λεμεσού «Buenos Dias», οι «Coronam Literas», τα μαθητικά σχήματα «Just in Case» από την Πάφο και το «Filli Belli».

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Μουσικό Σχήμα «El Pacto-EP» που ήρθε από τη Βενεζουέλα ειδικά για το Φεστιβάλ μας.

Άλλο ένα Φεστιβάλ έριξε την αυλαία του… όμως αυτό δεν είναι το τέλος του δρόμου. Τα οράματα, οι προσδοκίες και οι αγώνες της νεολαίας, με μπροστάρη την ΕΔΟΝ, συνεχίζονται για μεγαλύτερες κατακτήσεις και επιτυχίες. Καλούμε τη νέα γενιά, τον κάθε μαθητή, τον κάθε φοιτητή, τον κάθε νέο εργαζόμενο, τον κάθε άνεργο σε συστράτευση. Σε διαρκή αγώνα μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τα στέκια νεολαίας και στους δρόμους των αγώνων.

Καταλήγοντας, απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στην Κυπριακή Νεολαία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο 18ου Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που θα πραγματοποιηθεί στο Εκουαδόρ από τις 7 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2013.”

Διαβάστε Επίσης