Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΧουντικές πρακτικές από την κυβέρνηση που επιχειρεί να σιγήσει κάθε αντίθετη άποψη

Χουντικές πρακτικές από την κυβέρνηση που επιχειρεί να σιγήσει κάθε αντίθετη άποψη

-

ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ

Έντονα αντέδρασε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφιας στην επίθεση που δέχθηκε από την κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της με αφορμή την ομιλία του Δημ. Χριστόφια σε μνημόσυνο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ η κυβέρνηση επιχείρησε να φιμώσει τον τέως Πρόεδρο του Κράτους!!!

Παραθέτουμε στη συνέχεια τις δηλώσεις:

ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

PAPADOPOULOS VIKTORAS 3Εάν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας “είχε το ελάχιστο αίσθημα ευθύνης για την τραγική διακυβέρνηση του που οδήγησε τον τόπο στις οδυνηρές, αδιέξοδες και εκβιαστικές αποφάσεις του Μαρτίου, θα σιωπούσε”, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Στη δήλωσή του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρεται σε απόσπασμα της ομιλίας του κ. Χριστόφια σε μνημόσυνο πεσόντος κατά το πραξικόπημα στην Πάφο για “καταστροφικές συνέπειες που επέφερε η συμφωνία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και Eurogroup το Μάρτιο στην οικονομία”.

“Η απάντηση στον κ. Χριστόφια είναι απλή: Εάν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το ελάχιστο αίσθημα ευθύνης για την τραγική διακυβέρνηση του που οδήγησε τον τόπο στις οδυνηρές, αδιέξοδες και εκβιαστικές αποφάσεις του Μαρτίου, θα σιωπούσε. Εάν διαχειριζόταν την κρίση, έστω και στο ελάχιστο, τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν στην κατάσταση που βρεθήκαμε στις 15 Μαρτίου, μόλις 15 ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη”, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Προσθέτει ότι “είχε όλο το χρόνο ο κ. Χριστόφιας να διαπραγματευτεί ένα καλύτερο Μνημόνιο, αν ήθελε, ή να πάρει αποφασιστικά μέτρα για διάσωση της οικονομίας”.

“Ούτε το ένα έπραξε ούτε το άλλο, αφήνοντας τη χώρα να οδηγηθεί στα όρια της χρεοκοπίας. Συνεπώς, τοις φρονίμοις ολίγα και για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και για το ΑΚΕΛ. Ο λαός και κρίση διαθέτει και μνήμη”, αναφέρει.

Επίσης, αναφορικά με τις αναφορές του κ. Χριστόφια για λανθασμένες προθέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη να αποσύρει δικές του προτάσεις από τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού και να διορίσει διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η απάντηση της Κυβέρνησης είναι ότι “ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και μπορεί να καταθέσει εκεί τις προσωπικές του απόψεις, όταν θα ληφθούν συλλογικά οι αποφάσεις”.

ΔΗΜ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ

Ειδικά τέτοιες μέρες που ζωντανεύουν οι μνήμες του δίδυμου εγκλήματος του 1974, “ακριβώς θα ήταν φρονιμότερο ορισμένοι να μην λένε πολλά”, αναφέρει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι η “φασιστική νοοτροπία” της φίμωσης θα πρέπει να τερματιστεί.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Χριστόφιας σημειώνει ότι εκφώνησε σήμερα επιμνημόσυνο λόγο, τιμώντας τη μνήμη θύματος του πραξικοπήματος της ΕΟΚΑ Β` που έπεσε στις μάχες της Αρχιεπισκοπής και απαντά σε σχετική γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

“Λένε τοις φρονίμοις ολίγα. Άλλο αυτό και άλλο η φίμωση. Αυτή η φασιστική νοοτροπία πρέπει να τερματιστεί. Στη διάρκεια της θητείας μας αντισταθήκαμε και στους εντός και στους εκτός που προσπαθούσαν να μας φιμώσουν. Εμείς υπερασπιστήκαμε στη διάρκεια της θητείας μας την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της πατρίδας μας. Δεν ξεπουλήσαμε τίποτε εν μια νυχτί στο όνομα της αποτροπής της χρεοκοπίας. Οπότε, ακριβώς, τοις φρονίμοις ολίγα”, αναφέρει.

Διαβάστε Επίσης