Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΠερισσότερη σοβαρότητα ζητά το ΑΚΕΛ από τους κυβερνώντες

Περισσότερη σοβαρότητα ζητά το ΑΚΕΛ από τους κυβερνώντες

-

τούτες τις κρίσιμες ώρες που διερχόμαστε, δήλωσε την Πέμπτη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης. Ανέφερε, ακόμη, ότι «ωφελιμότερο είναι να γίνονται ενέργειες ουσίας, καλά προετοιμασμένες, που θα φέρνουν πρακτικά αποτελέσματα παρά κινήσεις εντυπωσιασμού για εσωτερική κατανάλωση, που μάλλον ζημιώνουν και υπονομεύουν την αξιοπιστία της Κύπρου».

Σε δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο κ. Λουκαϊδης εξέφρασε την ανησυχία του ΑΚΕΛ «για το γεγονός ότι από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δεν ανακοινώθηκε τίποτα που να δημιουργεί την εντύπωση έστω, ότι επιτεύχθηκε κάποιος από τους στόχους που είχαν τεθεί από πλευράς Κυβέρνησης».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι «το συμπέρασμα το οποίο μπορεί να εξαχθεί από τα επίσημα ανακοινωθέντα είναι ότι θα επιδιωχθεί περαιτέρω συνεργασία της Κυβέρνησης με την ΕΚΤ με στόχο τη πιστή εφαρμογή των μνημονιακών όρων».

«Τούτο από μόνο του επιβεβαιώνει δυο πράγματα, την οριστική αναδίπλωση της Κυβέρνησης σε σχέση με το περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου Αναστασιάδη προς την Τρόικα και τη στροφή 180 μοιρών του κυβερνώντος ΔΗΣΥ ως προς την εξαγγελία του Προέδρου του για καταγγελία του κ. Ντράγκι και την έναρξη διαδικασίας αγωγής σε βάρος του», είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Ανέφερε, ότι «έκπληξη, επίσης, προκαλούν οι δημόσιες δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη για αποφυγή δημόσιας συζήτησης για τον ELA, εξηγώντας πως «η έκπληξη μας οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Στυλιανίδης προφανώς αναφέρεται στο κόμμα από το οποίο προέρχεται, αφού είναι τα στελέχη του ΔΗΣΥ που μέχρι και αυτή την ώρα αναδεικνύουν με συνεχείς δημόσιες δηλώσεις τους το θέμα του ELA».

Όπως είπε ο κ. Λουκαϊδης «είναι ο ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρός του που πρωτοστατούν στη δημόσια προβολή της θέσης ότι με βάση τα πεπραγμένα της ΕΚΤ θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί όχι μόνο επιχειρηματολογία για αναθεώρηση των όρων του μνημονίου αλλά και υπόθεση για δίωξη του κ. Ντράγκι».

«Όπως είναι με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης που προέκυψε η διαρροή των επιστολών Αναστασιάδη στην Τρόικα, με τις γνωστές αναφορές για τον ELA της Τράπεζας Κύπρου», είπε, τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Διαβάστε Επίσης