Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΤο 26ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ ανοίγει σήμερα την...

Το 26ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ ανοίγει σήμερα την αυλαία του

-

Τετάρτη, 03 Ιούλιος 2013

Το 26ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ ανοίγει σήμερα την αυλαία του στην Πύλη Αμμοχώστου, στις 8:30 μμ.

Η Κεντρική εξέδρα φιλοξενεί σε μια μοναδική μουσική παράσταση, το μουσικό σχήμα Locomondo. Μια βραδιά αφιερωμένη στην πάλη των νέων κατά των εξαρτήσεων, θα ταξιδέψουμε σε ρυθμούς Reggae και Latin σε συνδυασμό με ελληνικό στίχο και με στοιχεία από ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Της μεγάλης συναυλίας θα προηγηθεί ένα ξεχωριστό αφιέρωμα από το μουσικό σχήμα El Pacto-EP από τη Βενεζουέλα. Ένα αφιέρωμα κατά του ιμπεριαλισμού και των πολέμων για τον κόσμο της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Η συναυλία είναι προς τιμήν του 18ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στο Εκουαδόρ που θα γίνει 7 με 13 Δεκέμβριου 2013.

Το άνοιγμα του 26ου ΠΦΝΦ θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Γ.Γ. του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ, Χάρης Καράμανος.

Στο χώρο της Λαϊκής Ταβέρνας οι λάτρεις του καλού λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού θα μπορούν να απολαύσουν μετά μεζέ και πόσης μια μουσική πανδαισία διανθισμένη από χορευτικές παρεμβάσεις. Την Λαϊκή σκηνή ανοίγει το μουσικό σχήμα «Τα… Ξύδια Ατέλειωτα» σ’ ένα αφιέρωμα στο έντεχνο-λαϊκό και παλιό λαϊκό τραγούδι. Μαζί μας θα είναιο Χορευτικός Όμιλος Προοδευτικής Κ.Φ καθώς επίσης το Χορευτικό Σχήμα «Άδωνης» Ιδαλίου.

Για όσους έχουν γερή κράση, στο χώρο του Φεστιβάλ από τα μεσάνυχτα και μετά λειτουργεί η Μπουάτμας που προσφέρει μετά τις συναυλίες συνέχεια στη διασκέδαση με νεανικά ερασιτεχνικά σχήματα μαθητικά και φοιτητικά. Στην Μπουάτ εμφανίζονται τα μαθητικά μουσικά σχήματα “Just in Case” από την Πάφο και το “Filli Belli”. Από τις 21:00 μέχρι τις 23:30 θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο εφιάλτης των

δανείων» και«Κλέβοντας απ’ τους φτωχούς», παραγωγή ΕΞΑΝΤΑΣ, σενάριο – σκηνοθεσία Γιώργος Αυγερόπουλος.

Στο χώρο του Φεστιβάλ και πιο συγκεκριμένα στο Δικοινοτικό στέκι, η ώρα 19:15 θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα: “Η ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου – Ιστορία κοινής συνύπαρξης Ε/κ και Τ/κ“. Κύριος Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Οκάν Νταλί Τ/κ γιατρός και συγγραφέας του Βιβλίου «Δικοινοτικοί Ποδοσφαιριστές».

Τέλος στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί Παιδότοπος, Διεθνούπολη, Θεματικά κέντρα, Φοιτητικό και Μαθητικό στέκι, στέκι Νέων Εργαζομένων, Δικοινοτικό στέκι, περίπτερο της Εφημερίδας «ΝΕΟΛΑΙΑ», ‘Έκθεση Βιβλίου, περίπτερα φιλοξενίας Εθελοντικών Οργανώσεων, Γωνιά Λαϊκής παράδοσης με παραδοσιακά επαγγέλματα και εδέσματα από την κυπριακή παράδοση, παζαράκι και θα πωλούνται φαγητά και ποτά σε λαϊκές τιμές.

Η ΕΔΟΝ, για ακόμη μια φορά πρωτοπορεί, προσφέροντας στη νεολαία και γενικότερα στο λαό την ευκαιρία να παρακολουθήσει αυτό το μεγάλο πολιτιστικό υπερθέαμα με την πολύ χαμηλή τιμή εισόδου των 20 ευρώ μόνο και για τις τρεις νύχτες, ενώ η είσοδος για κάθε βράδυ είναι μόλις 15 ευρώ. Για παιδιά κάτω των 12 ετών θα είναι δωρεάν.

Κοπιάστε, με βάρκα την καρδιά, σε ένα ανεπανάληπτο μαγικό ταξίδι στον κόσμο των ονείρων μας, τα οποία υλοποιούμε με τους αγώνες μας.

Διαβάστε Επίσης