Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΚατάλογος ΚΟΤ για τιμές σε είδη ευρείας κατανάλωσης

Κατάλογος ΚΟΤ για τιμές σε είδη ευρείας κατανάλωσης

-

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού κατάρτισε κατάλογο με τις τιμές που προσφέρονται για είδη ευρείας κατανάλωσης και ο οποίος πρέπει να είναι αναρτημένος σε περίοπτο μέρος για ενημέρωση των πελατών.

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης των καταναλωτών αναφορικά με τις τιμές ορισμένων ειδών ευρείας κατανάλωσης σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τουριστικά καταλύματα, το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού έχει καταρτίσει σχετικό Κατάλογο με τις τιμές που προσφέρονται για είδη ευρείας κατανάλωσης, σε 163 διαφορετικά υποστατικά.

Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι καταταγμένες από τον ΚΟΤ και οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους. Με βάση τις πρόνοιες της περί Κέντρων Αναψυχής Νομοθεσίας, οι κατάλογοι αυτοί θα πρέπει να είναι αναρτημένοι σε περίοπτο μέρος για ενημέρωση των πελατών και για κάθε υπηρεσία που προσφέρεται πρέπει να δίδεται στον καταναλωτή αναλυτικός λογαριασμός.

Προτρέπονται οι καταναλωτές να αξιοποιούν τις πληροφορίες που τους προσφέρει ο κατάλογος με τις τιμές βασικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τουριστικά καταλύματα και με την ορθή καταναλωτική συμπεριφορά τους να βοηθήσουν στην συγκράτηση των τιμών σε λογικά επίπεδα.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις τιμές των βασικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σε τουριστικά/παραλιακά κέντρα αναψυχής από την ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού www.visitcyprus.biz και www.visitcyprus.com.

Διαβάστε Επίσης