Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ: Αναγκαίη η έμπρακτη στήριξη των αγροτών από την Κυβέρνηση

ΑΚΕΛ: Αναγκαίη η έμπρακτη στήριξη των αγροτών από την Κυβέρνηση

-

δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Γαβριήλ.

“Για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε ότι οι διακηρύξεις της Κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας παραμένουν κενές περιεχομένου”, είπε ο κ. Γαβριήλ, σχολιάζοντας “την προσπάθεια”, όπως ανέφερε, “από μέρους της Κυβέρνησης να παρουσιάσει ως επιτυχία την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας σχετικά με τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση του Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020”.

“Η Κυβέρνηση”, είπε ο κ. Γαβριήλ, “διατείνεται ότι έχει επιτύχει την αύξηση της κοινοτικής χρηματοδότησης του Σχεδίου από 53% σε 73%, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και εντέχνως αποσιωπάται από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη”.

“Αυτή η αύξηση του ποσοστού δεν προέρχεται από αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων αλλά από μείωση των εθνικών πόρων που διοχετεύονται στη γεωργοκτηνοτροφία τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του Σχεδίου. Με απλά λόγια το ποσό των ευρωπαϊκών κονδυλίων παραμένει ως είχε ενώ αντίθετα μειώνονται τα ποσά της εθνικής χρηματοδότησης”, πρόσθεσε.

“Αυτή η απόφαση”, δήλωσε ο κ. Γαβριήλ, “όχι μόνον δεν αποτελεί επιτυχία αλλά θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες για τον αγροτικό μας κόσμο, αφού ολιγότερα κονδύλια θα διατεθούν και ολιγότεροι γεωργοί θα επωφεληθούν από το Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης”, κάτι που “αποτελεί πραγματικά εμπαιγμό του αγροτικού μας κόσμου, σε μιαν περίοδο κατά την οποία έχει απόλυτη ανάγκη οικονομικής στήριξης”.

Διαβάστε Επίσης