Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση να δώσει τη μάχη για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών

ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση να δώσει τη μάχη για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών

-

01 Ιούλιος 2013

Το ΑΚΕΛ, διά του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Σταύρου Ευαγόρου, κάλεσε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση του τελικού σχεδίου αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μαζί με το ΔΣ της εταιρείας να δώσει τη μάχη για να πείσει ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των ΚΑ εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση του τελικού ολοκληρωμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μαζί με το ΔΣ της εταιρείας να δώσουν τη μάχη για να πείσουν ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και οποιαδήποτε άλλη μορφή στήριξης εντάσσονται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του οργανισμού», ανέφερε ο κ. Ευαγόρου, προσθέτοντας πως «ανεξάρτητα από τα λάθη του παρελθόντος και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ως ΑΚΕΛ θεωρούμε ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά».

Λέγοντας πως έχουν ήδη ληφθεί μέτρα και έγιναν ουσιαστικά βήματα και με τη βοήθεια, αλλά και με την υπεύθυνη στάση των εργαζομένων, ο κ. Ευαγόρου σημείωσε ότι με βάση τις προειδοποιήσεις του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων τα πράγματα δεν είναι ρόδινα.

«Αντίθετα είναι πολύ δύσκολα», είπε, προσθέτοντας ότι για αυτό το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να κινητοποιηθεί άμεσα, να προετοιμαστεί κατάλληλα και να δώσει τη μάχη και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής με γνώμονα τη σωτηρία της εταιρείας για το καλό της οικονομίας και του τόπου».

«Ως ΑΚΕΛ», κατέληξε, «είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Διαβάστε Επίσης