Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνησυχία ΕΔΕΚ για απόφαση Ερευνητικής Επιτροπής για οικονομία

Ανησυχία ΕΔΕΚ για απόφαση Ερευνητικής Επιτροπής για οικονομία

-

Ανησυχία, θλίψη και απογοήτευση εκφράζει η ΕΔΕΚ για τη χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας της Ερευνητικής Επιτροπής να μην ασχοληθεί με ορισμένες πτυχές των γεγονότων που οδήγησαν στην οικονομική τραγωδία.

Ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος, ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι ο ρόλος και η αποστολή της Επιτροπής αποδυναμώνονται.

«Δυστυχώς, ενώ η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι η Ερευνητική Επιτροπή είχε ως όρο εντολής τη συνολική και καθολική έρευνα προκειμένου να καταλήξει σε πόρισμα για αστικές και ποινικές ευθύνες, με ενέργειες της και παρεμβάσεις της, όχι μόνο ανέχθηκε αλλά και προκάλεσε τις επάλληλες διαδικασίες όπως στην περίπτωση της αγοράς ρωσικής τράπεζας από την Τράπεζα Κύπρου, γεγονός που αποδυνάμωσε το ρόλο και την αποστολή της Ερευνητικής Επιτροπής», ανέφερε.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι επείγει η άμεση διασαφήνιση των όρων εντολής της Επιτροπής και κυρίως η απάντηση στο κεφαλαιώδες ερώτημα «ποια θα είναι πλέον η χρησιμοποίηση της Ερευνητικής Επιτροπής».

«Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ διακηρύσσει ότι δεν πρόκειται να συμφιλιωθεί με φαινόμενα ατιμωρησίας οποιουδήποτε ευθύνεται για τη σημερινή οικονομική τραγωδία. Θα επιμείνουμε μέχρι τέλος στην τιμωρία και την κάθαρση», ανέφερε.

Διαβάστε Επίσης