Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈστησαν στο εδώλιο «απόψεις, προσεγγίσεις και τοποθετήσεις», με την περιβόητη Ερευνητική για...

Έστησαν στο εδώλιο «απόψεις, προσεγγίσεις και τοποθετήσεις», με την περιβόητη Ερευνητική για την οικονομία

-

: Κυριακή, 23 Ιούνιος 2013

ΑΚΕΛ: ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Οι ένοχοι της οικονομικής τραγωδίας που πλήττει τον τόπο μας πρέπει να τιμωρηθούν και το ΑΚΕΛ θα παραμείνει αταλάντευτα προσηλωμένο στη θέση αυτή, που αποτελεί και απαίτηση της κυπριακής κοινωνίας δήλωσε την Κυριακή ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Από τα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ ο κ. Χριστοφίδης είπε πως «αυτό όμως που βλέπουμε να συμβαίνει στα πλαίσια της Διερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία είναι να επιχειρείται να πληγούν πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις και να ‘δικαστούν’ απόψεις, προσεγγίσεις και τοποθετήσεις».

«Αυτό που βλέπουμε είναι να χάνεται η ουσία και να ασχολείται η Επιτροπή με δευτερευούσης σημασίας θέματα που δεν έχουν σχέση με την ουσία του ζητήματος», είπε ο κ. Χριστοφίδης.

Πρόσθεσε ότι «ήδη το κύρος της Επιτροπής έχει πληγεί από τις συνεχόμενες παραιτήσεις μελών της Επιτροπής αλλά και τεχνοκρατών οι οποίοι θα υποστήριζαν την Διερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία».

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «ήδη το κύρος της Διερευνητικής Επιτροπής έχει πληγεί από μια σειρά ερωτήσεις και προσεγγίσεις που τίθενται σε αυτή την Επιτροπή που δεν έχουν σχέση με την ουσία του θέματος».

«Ας μην προσπαθεί λοιπόν η Κυβέρνηση να παρουσιάζεται συνεχώς ότι θέτει ουσιαστικά υπό την προστασία της την εν λόγω επιτροπή», συνέχισε.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «όλοι σχεδόν οι αξιωματούχοι της ΕΕ και πολύ πρόσφατα ο ίδιος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης έχουν τονίσει τη φύση του προβλήματος, που υπήρξε κυρίως το τραπεζικό σύστημα και η απαράδεκτη έως ανύπαρκτη εποπτεία του τραπεζικού συστήματος».

«Διερωτόμαστε πραγματικά κατά πόσο η Κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τη δουλειά που γίνεται στη Διερευνητική Επιτροπή με ερωτήματα του τύπου ‘εάν η Ομόνοια ζήτησε δάνειο από τράπεζα’ ή από την απομόνωση μερικών προτάσεων από μια ολόκληρη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για να δημιουργούν εντυπώσεις, όπως επίσης και από το γεγονός ότι η διερευνητική παρά την παράκληση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με θέματα όπως τα εκατομμύρια που έφυγαν στο εξωτερικό λίγο πριν την συμφωνία του κουρέματος», είπε ο κ. Χριστοφίδης.

Ανέφερε ακόμη, ότι «θα πρέπει να γνωρίζουν οι ίδιοι οι Κυβερνώντες ότι η πρακτική της δίωξης πολιτικών θέσεων και αποφάσεων μπορεί να γίνει κάποτε μπούμερανγκ αφού θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος στο μέλλον να θέσει ζήτημα και να ζητήσει τη λήψη μέτρων για την απόφαση Αναστασιάδη να συμφωνήσει με το Eurogroup το περιβόητο κούρεμα που όπως ο ίδιος τόνιζε αποτελεί την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας, ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα υπήρχαν μέχρι τότε».

Διαβάστε Επίσης