Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣυνελήφθη ζευγάρι Τ/κ στα κατεχόμενα γιατί ανάρτησε την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Συνελήφθη ζευγάρι Τ/κ στα κατεχόμενα γιατί ανάρτησε την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας

-

22 Ιούνιος 2013

Συνελήφθηκαν για να αφεθούν ελεύθεροι λίγο μετά, ένας Τ/κ με τη σύζυγό του που τοποθέτησαν την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο μαγαζί και το σπίτι τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Πρωτοσέλιδα η “Αφρίκα” αναφέρεται στο περιστατικό που συνέβη χθες, όταν ο Κοράι Μπασντογρουλτμαζί, ανεξάρτητος υποψήφιος στις επικείμενες «πρόωρες εκλογές» του Ιουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν χαιρετούσε τις χώρες που συμμετέχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Μερσίνη, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος με την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ το ψευδοκράτος δεν προσκλήθηκε – όπως αναφέρεται – ανήρτησε κι αυτός την σημαία της ΚΔ στο μαγαζί και το σπίτι του που συστεγάζονται, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ενέργεια στόχευε επίσης σε διαμαρτυρία για τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί στην Τουρκία και την διπλοπροσωπεία – όπως γράφει – του Ταγίπ Ερντογάν που χαιρετούσε την κυπριακή σημαία στην τελετή έναρξης των αγώνων. Ο Μπασντογρουλτμαζί και η σύζυγός του συνελλήφθησαν από την «αστυνομία» και μόνο μετά από παρέμβαση πολιτικών προσώπων, αφέθηκαν ελεύθεροι χθες βράδυ. Η “Αφρίκα” γράφει ότι ο ίδιος είχε οδηγηθεί στο «δικαστήριο» πριν τρία χρόνια για παρόμοιο περιστατικό, το οποίο τότε δεν τον καταδίκασε και του έδωσε πίσω την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται δε ότι ο Μπασντογρουλτμαζί και η σύζυγός του, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της πολιτικής της Τουρκίας και του Ερντογάν στα κατεχόμενα, πάντοτε κρατούσαν αυτή την σημαία, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μετά από προτροπή του γγ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ προς τα κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό και Κοινοτικής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του πρώτου, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και ο «βουλευτής» Αμμοχώστου του δεύτερου, Μουσταφά Εμίρογουλαρι παρενέβησαν για να αφεθεί το ζεύγος ελεύθεροι. Τους αποδόθηκε η κατηγορία «διατάραξη της κοινωνικής γαλήνης».

Διαβάστε Επίσης