Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΚΕΛ: Πολιτική δίκη – παρωδία κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, αποτελεί η διαδικασία...

ΑΚΕΛ: Πολιτική δίκη – παρωδία κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, αποτελεί η διαδικασία στην λεγόμενη Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 22 Ιούνιος 2013

ΑΥΤΟΫΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ

Έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των πεπραγμένων της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία που αυτοϋπονομεύει την όποια αξιοπιστία της έχει απομείνει, πρόσθεσε η αντιμετώπιση του πρώην Υπ. Οικονομικών Κίκη Καζαμία χθες, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης.

Σε διάσκεψη Τύπου ο κ. Λουκαϊδης είπε πως η Επιτροπή αντί να απευθύνει ερωτήματα που αφορούσαν πράξεις και ενέργειες του κ. Καζαμία όταν ήταν ο ίδιος Υπουργός, ζητούσε την υποκειμενική του άποψη για πράγματα με τα οποία δεν είχε καμιά προσωπική ανάμειξη.

«Ακόμη χειρότερα, με επιλεκτικό τρόπο απομόνωσε ένα ελάχιστο μέρος ενός μακρού διαλόγου μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και Κίκη Καζαμία στο Υπουργικό Συμβούλιο, για να αναδείξει ανύπαρκτες διαφωνίες μεταξύ των δύο προσώπων».

Ο κυπριακός λαός, είπε, παρακολουθώντας την εξελισσόμενη διαδικασία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, «ολοένα και περισσότερο αίρει τις όποιες αμφιβολίες πιθανόν είχε ως προς τους προκαθορισμένους στόχους και επιδιώξεις της επιτροπής αλλά και ως προς το περιεχόμενο του πορίσματος που θα εκδώσει».

Είναι ηλίου φαεινότερο, κατά τον κ. Λουκαϊδη, ότι η διαδικασία μέχρι αυτή την ώρα αποτελεί μια πολιτική δίκη – παρωδία κατά της προηγούμενης κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, η Ερευνητική Επιτροπή σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τις ευθύνες των τραπεζιτών και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ούτε και με όσους τους συγκάλυπταν πολιτικά, ισχυριζόμενοι ότι έχουμε τους καλύτερους τραπεζίτες στον κόσμο και ότι ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ήταν αναντικατάστατος.

«Την ώρα που η ερευνητική επιτροπή δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί έκανε αίτηση δανείου η Ομόνοια ή γιατί το ΔΗΚΟ παρέμεινε στην Κυβέρνηση, δεν φαίνεται να την ενδιαφέρει κάτω από ποιες προϋποθέσεις και με ποιού την ευθύνη έγινε η τεράστια επέκταση των Κυπριακών Τραπεζών στην ελληνική οικονομία», γεγονός που, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, οδήγησε στο σημερινό της κατάντημα την κυπριακή οικονομία.

Διαβάστε Επίσης