Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣήμερα ο Ομπάμα διορίζει νέο διευθυντή του FBI

Σήμερα ο Ομπάμα διορίζει νέο διευθυντή του FBI

-

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα προχωρήσει την Παρασκευή το απόγευμα στο διορισμό του νέου διευθυντή του FBI Τζιμ Κόμει, σε αντικατάσταση του Ρόμπερτ Μίλερ ο οποίος ήταν επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος.

Ο πρώην επικεφαλής της Κυβέρνησης Μπους σε τομείς εισαγγελέα και επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας για πάνω από 20 χρόνια έχει δείξει “συνέπεια, ακεραιότητα καθώς και τις ακλόνητες αρχές για την προστασία τόσο της ασφάλειας όσο και των αξιών μας ” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο 52χρονος Κόμεϊ που διορίστηκε στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ως αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης από τον τότε Πρόεδρο Τζορζτ Μπους ήταν επί 15 έτη Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας στη Νέα Υόρκη.

Εάν επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία, ο Κόμεϊ θα αναλάβει καθήκοντα το φθινόπωρο εν μέσω της διαμάχης σχετικά με το πρόγραμμα μυστικών παρακολουθήσεων από την υπηρεσία NSA, καθώς και τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Κυβέρνηση Ομπάμα. Επίσης θα διερευνήσει τη φονική επίθεση κατά του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύη και τη διπλή επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Διαβάστε Επίσης