Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ:Φτάνει πια….έλεος!!!!

ΓΝΩΜΕΣ:Φτάνει πια….έλεος!!!!

-

Πόση υποκρισία επιτέλους. Έχουμε αγανακτήσει, έχουμε μπουχτίσει, έχουμε βαρεθεί να γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά τόσο μεγάλης παραπληροφόρησης και υποκρισίας από αρκετούς δημοσιογράφους αλλά και δημόσια πρόσωπα.

Η αντικειμενικότητα έχει χαθεί, η διερευνητική δημοσιογραφία σχεδόν ανύπαρκτη. Αρχίζουν οι ειδήσεις στα κανάλια και οι δημοσιογράφοι διαβάζουν με στόμφο τις δήθεν σπουδαίες ειδήσεις για μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς να συμβαίνει τίποτα (ποιας οικονομίας; Της διάλυσης είμαστε). Είναι όλα για το θεαθήναι και για εντυπωσιασμό. Γίνεται κύριο θέμα των ειδήσεων το Ταμείο Αλληλεγγύης του Προεδρικού της προηγούμενης διακυβέρνησης και ρίχνεται λάσπη εναντίον του τέως Προέδρου από όλους. Από την Γενική Ελέγκτρια που δήλωνε άγνοια ενώ όφειλε να ξέρει, αφού όπως φάνηκε στην συνεδρία της Βουλής, είχαν κληθεί λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του Γενικού Λογιστηρίου στο Προεδρικό για ελέγχους. Γιατί πριν κάνουν όποιες δηλώσεις δεν ενημερώθηκαν από την Υπηρεσία τους; Γιατί η Γενική Ελέγκτρια όπως είπε, αφού ενημερώθηκε όταν της τηλεφώνησε δημοσιογράφος από την Πάφο, δεν διερεύνησε το θέμα πριν κάνει δημόσιες δηλώσεις; Μέχρι και ο Γενικός Εισαγγελέας θυμήθηκε ότι ήταν ενήμερος και είχε δώσει οδηγίες στην Εισαγγελία για σύνταξη κανονισμών λειτουργίας του Ταμείου. Έλεος πια! Τόση σοβαρότητα όταν πρόκειται για τον Χριστόφια; Όλοι βάζουν ένα λιθαράκι στη λάσπη που ρίχνεται εναντίον του. Κανένας δημοσιογράφος δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα για την παρουσίαση της άλλης άποψης αντικειμενικά και την ώρα που πρέπει. Σε ποια χώρα του κόσμου το Προεδρικό και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λένε ψέματα και κανένας όχι μόνο να μην ασχολείται, αλλά ούτε μια απλή αναφορά να γίνεται. Τρανό παράδειγμα όταν αποκαλύφθηκε από τον κ. Ντάνουερ ότι ο Πρόεδρος έλεγε ψέματα για το θέμα της παράδοσης του εγγράφου των Η.Ε. την ίδια μέρα με τον Ερόγλου, κανένα τουλάχιστο από τα τηλεοπτικά μέσα δεν σχολίασε το γεγονός ούτε άσκησε οποιοδήποτε κριτική. Αν κάτι τέτοιο γινόταν από τον Χριστόφια θα γινόταν κύριο θέμα και όλοι θα ζητούσαν την παραίτηση του.

Γίνονται παράτυπες προσλήψεις και πάλι κανένας δεν αντιδρά. Δυο τουλάχιστον υπουργοί συμπεριφέρονται σαν κομματάρχες και αυταρχικά και με στόμφο διατάζουν, αποφασίζουν και εκτελούν. Στοχοποιούν όσους δεν είναι ημέτεροι, βρίζουν, συμπεριφέρονται αλαζονικά και περιφέρονται κάθε βράδυ στα κανάλια με ανακαλύψεις δήθεν ατασθαλιών της προηγούμενης διακυβέρνησης, χωρίς τελικά τίποτε να τεκμηριώνουν.

Η πλειοψηφία των εφημερίδων δεν αναφέρεται στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που πρόεκυψαν από τις αποφάσεις της 15ης και 25ης Μαρτίου του Eurogroup και του κ. Αναστασιάδη και τις ευθύνες των τραπεζών για την σημερινή κατάσταση. Αντί αυτού στα πρωτοσέλιδα τους ασχολούνται με τα « τσεκούθκια» του Χριστόφια. Έλεος πια! Καμία αναφορά για τις ευθύνες που είναι φανερές για το ποιοι ξεπούλησαν εν γνώσει τους τις τράπεζες μας στην Ελλάδα, γιατί είχαν συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους φίλους τους, το κούρεμα να μην έχει τον συστημικό κίνδυνο για την Ελλάδα και γενικότερα την Ευρωζώνη. Όπως φάνηκε, με όσα διαμείφθηκαν τελευταίως στην Βουλή όλα ήταν σχέδιο των φίλων του Προέδρου για καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και υποδούλωσης μας στις ορέξεις της Τρόικας. Έχουμε βαρεθεί κύριοι καναλάρχες! Φτάνει πια! Θα πρέπει όλοι να κλείσουμε τις τηλεοράσεις και να επεξηγήσουμε στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια διαβολής και δαιμονοποίησης της διακυβέρνησης Χριστόφια. Δεν πρέπει οι πολίτες να αφήσουμε να συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τους πραγματικούς αίτιους της καταστροφής που είναι οι τραπεζίτες και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που συνειδητά και οργανωμένα μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση, με τη σιωπηρή ανοχή του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Ορφανίδη. Ακόμη και σήμερα κανείς δεν ασχολείται μαζί του αντί να είχε ήδη κληθεί να λογοδοτήσει.

Η διερευνητική επιτροπή ασχολείται με λεπτομέρειες αντί με την ουσία του θέματος. Ασχολείται με το αν ζήτησε δάνειο η Ομόνοια από τις τράπεζες. Έλεος! Χάθηκε το μέτρο. Δεν φτάνουν όλα αυτά έχουμε και την υποκρισία της κυβέρνησης σε καιρό κρίσης να βολεύει με κόλπα ημετέρους, χωρίς διαδικασίες με την δικαιολογία ότι είναι αγορά υπηρεσιών.

Που πήγε η διερευνητική δημοσιογραφία; Που χάθηκαν οι δημοσιογράφοι να καυστηριάσουν τα κακώς κείμενα και τα ψέματα που μας αραδιάζουν καθημερινά οι κυβερνώντες; Τρανταχτή περίπτωση η ανακοίνωση της Κυβέρνησης ότι η παύση του μέλους της Κεντρικής Τράπεζας κ. Καικίτη, έγινε μετά από συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, και το βράδυ να ακούμε στις ειδήσεις τον Γενικό Εισαγγελέα να παρεμβαίνει και να διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ρωτήθηκε ποτέ από την Κυβέρνηση για το θέμα. Κανένα όμως σχόλιο από τους δημοσιογράφους την επόμενη μέρα.

Πραγματικά ο κόσμος έχει βαρεθεί την υποκρισία και το ψέμα. Φτάνει ως εδώ! Χάθηκε η αντικειμενικότητα. Έλεος πια!

Διαβάστε Επίσης