Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΓ. Γαβριήλ:Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη συντάσσεται με τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών

Γ. Γαβριήλ:Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη συντάσσεται με τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών

-

ψωμί από εκατοντάδες βιοπαλαιστές, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με την παραχώρηση από το Τμήμα Αλιείας μίας από τις δύο άδειες γρι-γρι, ο κ. Γαβριήλ είπε ότι τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά και αμείλικτα για τους κυβερνώντες.

«Εμείς υποστηρίζουμε ότι η απόφαση ήταν καθαρά πολιτική και ας βγουν να μας διαψεύσουν. Τα επιστημονικά στοιχεία άλλωστε που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του Τμήματος Αλιείας για το 2011 δεν συνηγορούν σε καμία περίπτωση στην παραχώρηση αδειών γρι-γρι. Στη έκθεση αυτή αναφέρεται ρητά ότι τα ιχθυοαποθέματα μαρίδας υπεραλιεύονται πέραν του επιπέδου της βιώσιμης τους ανάπτυξης και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα περιορισμού της αλίευσης τους. Ποιο λοιπόν αόρατο χέρι οδήγησε το Τμήμα Αλιείας στη λήψη αποφάσεων εκ διαμέτρου αντίθετων με την επιστημονική άποψη των ομολογουμένως ικανότατων τεχνοκρατών του;», πρόσθεσε.

Ο κ. Γαβριήλ διερωτήθηκε ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για την παραχώρηση αυτών των αδειών;.«Έχει μήπως όπως απαιτεί η διαφάνεια ζητηθεί δημόσια η εκδήλωση ενδιαφέροντος για αυτές τις άδειες; Το τμήμα Αλιείας δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εν κρυπτώ διαδικασίες. Εμείς λέμε ότι καμία διαφανής διαδικασία δεν ακολουθήθηκε. Ποιοι επιτέλους είναι αυτοί οι δυο αιτητές που τυγχάνουν τέτοιας προνομιακής μεταχείρισης από την κυβέρνηση; Τα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν από τον Υπουργό Γεωργίας», κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης